Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ

 Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα και οι ευθύνες κάθε πλευράς δεδομένες:

Η χώρα διαθέτει μια εξωτερική πολιτική που ασκείται κατά απαράδεκτο τρόπο από μια φοβισμένη και μυστικοπαθή κυβέρνηση και απέναντί της μια αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, που παρακολουθεί το δράμα είτε άφωνη είτε με παιδαριώδεις ρητορικές «παρεμβάσεις» και «ελέγχους» ρουτίνας, που ελάχιστα απέχουν από την αδιαφορία.

Κι αν μεν ο Γ. Παπανδρέου έχει πάρει τις αποφάσεις του στη βάση μιας «ατζέντας» που μόνο αυτός και δυο-τρεις άλλοι γνωρίζουν και για την οποία κάποτε θα λογοδοτήσει, εντύπωση προκαλούν τα κόμματα που φαίνεται να νομίζουν ότι ευθύνες καθόλου δεν έχουν αφήνοντας τα πράγματα να εξελίσσονται «α λα τούρκα» στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και προσφάτως στα νερά του Καστελλόριζου.

Η αντιπολίτευση, αλλά και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, απατώνται αγρίως αν νομίζουν ότι δεν χρεώνονται τίποτε παρακολουθώντας τις άψυχες πολιτικές του Γ. Παπανδρέου.

Και τα πράγματα ολοένα χειροτερεύουν, καθώς η Τουρκία συμπεριφέρεται πλέον στην Ελλάδα κατά τρόπο εξευτελιστικό για την ελληνική πολιτική ηγεσία, επιβάλλοντας με στρατιωτική πίεση όποια θέση της θεωρεί ότι ευνοεί τουρκικά συμφέροντα.

Ως γνωστόν, προ ημερών, έξω από το Καστελλόριζο, σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, τουρκικό σκάφος, κορβέτα, του πολεμικού ναυτικού, «έδιωξε» σαν θαλάσσιος τραμπούκος ένα ιταλικό σκάφος που πραγματοποιούσε έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ.

Διαβάσαμε μάλιστα ότι η κορβέτα ανέφερε ότι το ερευνητικό σκάφος ήταν εντός... τουρκικής ΑΟΖ και έδωσε στους Ιταλούς... σχετικές συντεταγμένες! Και η Αθήνα;

Έκανε... διάβημα στην Άγκυρα διαμαρτυρόμενη για το γεγονός. (Θα πάγωσε το αίμα του κ. Ερντογάν έπειτα από αυτήν την τόσο ισχυρή ελληνική αντίδραση.)

Ο δε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών μίλησε για απαράδεκτη «παρενόχληση» και δήλωσε γενναία ότι «οι ελληνικές θέσεις δεν μπορούν να θιγούν από οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια, διότι βασίζονται στο διεθνές δίκαιο».

(Εκεί πια, τρόμαξε για τα καλά η Άγκυρα!) Και στην Αθήνα η ζωή συνεχίστηκε έκτοτε κανονικά. Ο αναιδής κ. Νταβούτογλου έχει κάθε λόγο να δυναμώνει το σαρδόνιο χαμόγελό του ατενίζοντας τη δειλή γείτονά του Ελλάδα.

Η Τουρκία «γράφει» λοιπόν κανονικά το διεθνές δίκαιο ΚΑΙ στην υπόθεση του Καστελλόριζου. 

Έτσι πραγματοποιεί πλέον ούτε λίγο ούτε πολύ περιπολίες με τα πολεμικά σκάφη της νοτίως του Καστελλόριζου, απαγορεύοντας εις πάντα τρίτον να πλησιάζει εκεί την... τουρκική υφαλοκρηπίδα (και την τουρκική ΑΟΖ !).

Και η Ελλάδα απέχει κανονικά από όλα αυτά, αφήνοντας τις τουρκικές φρεγάτες να κάνουν κουμάντο στην περιοχή! Απίστευτο και όμως αληθινό. 

Το Καστελλόριζο, νησί των Δωδεκανήσων, δεν έχει υφαλοκρηπίδα, πάει τελείωσε!

Το αποφάσισε η Τουρκία. Και ουσιαστικά το νησί μένει αμυντικά ακάλυπτο! 

Το καλύπτει η Τουρκία! 

Και κανείς στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν ανησυχεί, κανείς δεν ντρέπεται γι' αυτό. 

Αραχτά τα βουτυρόπαιδα και οι μάγκες της ελληνικής πολιτικής.

Παίζει άραγε συνειδητά με τα νεύρα στρατιωτικών, διπλωματών και πολιτών η κυβέρνηση; Μάλλον τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί οι άμυαλοι Γιωργοδρουτσάδες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: