Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Εξοπλιστική"...επιμήκυνση και άλλα παραμύθια!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η χώρα βρίσκεται μισό βήμα από τη κοινωνική έκρηξη. 

Τα απολύτως άδικα οικονομικά μέτρα έχουν φέρει τη πλειοψηφία των πολιτών σε απόγνωση. 

Το χειρότερο; Η ελπίδα που λέμε ότι πάντα πεθαίνει τελευταία,μοιάζει κιόλας νεκρή! 

Σ΄ αυτό το κλίμα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν σοβαρά ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή της συζητάει σοβαρά για το «κλείσιμο» συμφωνιών αγοράς πανάκριβων και κυρίως αμφιβόλου χρησιμότητας οπλικών συστημάτων! 


Στην Ελλάδα θα πείτε,όλα είναι πιθανά. Ακόμη και τα απίθανα.
Αφορμή γι΄ αυτές τις «φήμες» δίνει το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι τη Πέμπτη.


Το ραντεβού του με τον Γάλλο πρόεδρο έχει αναζωπυρώσει τις φήμες για «κλείσιμο» της συμφωνίας για τις φρεγάτες Fremm. 

“Μας πιέζουν οι Γάλλοι»,λένε οι φήμες «για να μας στηρίξουν στη προσπάθεια οικονομικής σωτηρίας». Μεγαλύτερη ανοησία δεν έχουμε ακούσει.

Αυτό το δήθεν παζάρι «σου δίνω όπλα ,μου δίνεις...επιμήκυνση» που κάποιοι διαχέουν θυμίζει τον περίφημο ελληνορωσικό άξονα που πήγε να χτίσει η κυβέρνηση Καραμανλή, παραγγέλνοντας απο τη Ρωσία 450 τεθωρακισμένα οχήματα ! 


Είχε βέβαια προηγηθεί η ...ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με τη παραγγελία 30 μαχητικών F-16 που μας στοίχισαν 2 δις χωρίς όμως να νοιώσουμε καμμία ...ενδυνάμωση στις σχέσεις μας με την Ουάσιγκτον.Αντιθέτως την ένοιωσαν τα Σκόπια!

Η «εξοπλιστική διπλωματία» έχει αποτύχει παταγωδώς στην Ελλάδα.

Τότε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση έλεγε με λαύρο πολιτικό λόγο, ότι όσα συμφώνησαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση.


Με απλά λόγια θα έβαζε τα δεδομένα κάτω για να προκύψει τι πραγματικά χρειάζονται οι ΕΔ. Όταν έγινε κυβέρνηση ...ανακάλυψε τη συνέχεια του κράτους,αλλά μόνο για το χώρο των εξοπλισμών!

Απλά ανοησίες! Ο Σαρκοζί,η Μέρκελ,ο Πούτιν και ο Ομπάμα,πάντα θα πιέζουν για να μας πουλήσουν όπλα. Το πόσο θα μας πιέσουν εξαρτάται από εμάς κι όχι από εκείνους.


Όσο η Αθήνα αρνείται να ξεκαθαρίσει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αγοράσει τα απαραίτητα για την Εθνική της Άμυνα,τόσο το καλύτερο. Όσο αφήνει ...ανοιχτό γήπεδο,τόσο θα πιέζεται και τελικά θα φάει...πολλά γκολ.

Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή φρεγάτες; Και μάλιστα φρεγάτες που δεν ...χωράνε στο ναύσταθμο; 


Φρεγάτες που εξασφαλίζουν ότι θα είμαστε...ευπαρουσίαστοι στις νατοϊκές αποστολές στον Ινδικό Ωκεανό και στη Μεσόγειο,όταν το ίδιο μας το σπίτι φλέγεται; 

Και όχι, προς Θεού ,μην μας πείτε πάλι για τα Scalp , την επιχειρησιακή αξία των οποίων τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Δεν μπορεί όμως να είναι αυτή η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή.

Η κυβέρνηση τη γλίτωσε φθηνά όσον αφορά στην απίστευτη συμφωνία που προέκυψε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Η κοινή γνώμη δεν κατάλαβε και πολύ καλά ότι εν μέσω κρίσης και σκληρών και άδικων μέτρων, φορτωθήκαμε ακόμη 1,3 δις για να μας κάνουν τη χάρη οι Γερμανοί να μην πτωχεύσουν τα Ναυπηγεία.

Τους παραγγείλαμε λοιπόν δύο ακόμη υποβρύχια, τα οποία αποδεδειγμένα δεν θέλουμε και ευχαρίστως...τα πουλάμε!

Δεν νομίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί τόσο χαλαρά η οποιαδήποτε ανακοίνωση συμφωνίας δισεκατομμυρίων για αγορά αμφιβόλου όπλων για τα οποία δεν «καιγόμαστε».

Άλλα μας καίνε.
Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δείξει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- τάσεις «πολιτικής αυτοκτονίας»,θεωρούμε ότι οι συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες για το ταξίδι του στο Παρίσι,δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τη πραγματικότητα.


Φυσικά,δεν είναι μόνο οι Γάλλοι που παίζουν αυτό το παιχνίδι της «εξοπλιστικής υποθήκης». Για τους υπόλοιπους όμως θα επανέλθουμε...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: