Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Σε καλό σημείο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις»


Πρόοδο στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.

«Οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα βαίνουν προς την επίλυση όλων των μεταξύ τους προβλημάτων» είπε, κλείνοντας τη διεθνή διάσκεψη «Ηγέτες για την Αλλαγή», που ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.


Ο κ. Αρίντς τόνισε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί, διαβάζει τις σχετικές εκθέσεις, παρά το ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει στις εργασίες. «Οι καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα προχωρούν προς ένα σημείο που μπορούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα» πρόσθεσε.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «Με την Ελλάδα έχουμε πολλά προβλήματα, λόγω των νησιών του Αιγαίου, έχουμε το θέμα των χωρικών υδάτων, του FIR και άλλα. Σήμερα όμως, αυτά τα θέματα τα συζητούμε, τα διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της γειτονίας και της φιλίας και δηλώνω εδώ ότι έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση».


Στη διεθνή διάσκεψη «Ηγέτες για την Αλλαγή» συμμετείχαν προσωπικότητες, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός επικρατείας, Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ο πρώην γ.γ. του Ο.Η.Ε., Κόφι Άναν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πολλοί άλλοι ομιλητές.


Σημειώνεται ότι ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε κληθεί, για να μιλήσει κατά την πρώτη ημέρα της διάσκεψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: