Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ενώπιον του Εισαγγελέα η ηγεσία των «Πυρήνων»

Εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασης και των ερευνών της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και νέας γιάφκας-οπλοστάσιο της οργάνωσης, οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο εκτελεστικός βραχίονας των «Πυρήνων», όπως εκτιμά η αστυνομία για την «εξάδα» θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχοντας να αντιμετωπίσει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο.

Επιπλέον, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας, βάσει των οποίων η πεντάδα του Βόλου ετοίμαζε ληστεία.

Στο μεταξύ, ήδη από χθες τα τρία Καλάσνικοφ ερευνώνται στα εργαστήρια της αστυνομίας, έτοιμα να «μιλήσουν» αν προκύψει κάτι ενοχοποιητικό για τη δράση της εγκληματικής ομάδας.

 
Τους έπιασαν στον ύπνο!
Η επιχείρηση σε Βόλο και Αθήνα έγινε σχεδόν ταυτόχρονα. Άντρες της αντιτρομοκρατικής αλλά και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου τα χαράματα, πιάνοντας κυριολεκτικά τους ενοίκους του στον ύπνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατοικία είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση. 

Μέσα από το συγκεκριμένο διάρι, βγήκαν με χειροπέδες πέντε άτομα, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, ανάμεσά στους οποίους και ο Νταμιάνο ο οποίος φέρεται ότι είχε εμφανιστεί ως ενοικιαστής.
Υπό διακριτικό αστυνομικό κλοιό είχε τεθεί και το διαμέρισμα στην Ορφέως. Το σύνθημα για την εισβολή δόθηκε στις 05:00 περίπου τα ξημερώματα, όπου και συνελήφθησαν δυο άτομα-μια γυναίκα και ένας άντρας.

Από το διαμέρισμα του Βόλου έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής: επτά πιστόλια, τρία Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, σφαίρες, αξεσουάρ μεταμφίεσης όπως περούκες, στολές αστυνομίας, φάροι περιπολικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ασύρματοι και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Επίσης, βρέθηκαν μικροκάμερες, οι οποίες αναμένεται να δείξουν οπτικό υλικό από πιθανούς στόχους.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχουν τεθεί και δυο αυτοκίνητα που βρέθηκαν σε Βόλο και Χολαργό αντίστοιχα.
Πρόκειται για ένα κόκκινο ΙΧ που εντοπίστηκε παρκαρισμένο έξω από το σπίτι των υπόπτων στο Χολαργό και για ένα πράσινο επί της Ελλησπόντου στο Βόλο.

Και τα δυο οχήματα, έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια ώστε να εντοπιστούν τυχόν ίχνη DNA.
Αργά χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε και τρίτο διαμέρισμα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα. 

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το διαμέρισμα είχε νοικιάσει πριν από περίπου ένα μήνα με ψεύτικα στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.
«Χειροπέδες» σε κορυφαία στελέχη των "Πυρήνων της Φωτιάς"
«Χτύπημα» στην ηγετική ομάδα των Πυρήνων της Φωτιάς κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, μετά τις έξι συλλήψεις που πραγματοποίησαν σε Βόλο και Αθήνα. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Γιώργος Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο, τρία καταζητούμενα μέλη των «Πυρήνων», οι οποίοι φέρεται να αποτελούν και τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των τριών υπολοίπων ατόμων που συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Βόλου και στο Χολαργό.

Πρόκειται για τους:
Οικονομίδου Όλγα του Δημητρίου, που γεννήθηκε 1980 στο Χολαργό,
Πολύδωρο Γεώργιο
του Ανδρέα, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι,
Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο
του Μιλτιάδη, που γεννήθηκε το 1985 στο Μαρούσι.
Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Βόλου και ο τρίτος στο Χολαργό Αττικής.

Διαβάστε επίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: