Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αθεράπευτη η ηλιθιότητα της γερμανικής «Bild»


Γέλιο προκαλούν τα επιχειρήματα της γερμανικής εφημερίδας Bild στην προσπάθειά της να τεκμηριώσει τη θέση της εναντίον της όποιας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη λογική ότι αυτή πλήττει και τους μικροεπενδυτές.


Μια «έγκυρη» εφημερίδα της οποίας την πρώτη σελίδα κοσμεί συστηματικά μια καλλίγραμμη νεαρά με ενδυασία παρόμοια αυτής… του μαιευτηρίου, αμέσως μετά τη γέννησή της…

Η εφημερίδα που διαβάζεται – κατά δήλωση – από 12 εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες, επανέρχεται στο θέμα σήμερα, δηλώνει ότι αγόρασε τον περασμένο Δεκέμβριο ελληνικά ομόλογα ύψους 10.000 ευρώ τα οποία προσφέρονταν με μεγάλη έκπτωση, οπότε κατέβαλλε το ποσό των 4.815 ευρώ.

Όπως όμως υποστηρίζει, σύμφωνα με τη συμφωνία της Ελλάδας με τους μεγάλους της δανειστές, οι επενδυτές καλούνται να διαγράψουν το 70% της οφειλής.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το συμπέρασμα της εφημερίδας, «κούρεμα» 70% συνεπάγεται ότι η αξία του ομολογιακού χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 3.000 ευρώ περίπου.

Οπότε, παρά ην σημαντική έκπτωση στην αγορά των ομολόγων, η απώλεια για την εφημερίδα ανέρχεται στο 38%.
Το ότι ουδείς ζήτησε από τους μικροεπενδυτές να «κουρέψουν» τα ομόλογά τους δεν απασχολεί καθόλου τη λαϊκιστική γερμανική εφημερίδα, παρότι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί ο κανόνας εγγύησης που ισχύει και για τις καταθέσεις (μέχρι 100.000 ευρώ).

Ούτε το ότι το κούρεμα» δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό, αλλά στηρίζεται στη συμφωνία των μερών!
Λέμε για την Ελλάδα και για τον ελληνικό Τύπο, ωστόσο, όταν διαβάζουμε τέτοια εμετικά δημοσιεύματα, μας κάνουν και νοιώθουμε… ερασιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: