Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από "θερμή" κρίση Δύσης-Ρωσίας;

Η πρόσφατη κατάρριψη του τουρκικού φωτοαναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E  εντός του εναερίου χώρου της Συρίας, ήταν απλά το πρελούδιο αυτού που έρχεται και περιγράφεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε σε όλες του τις διαστάσεις: 


Μια σύγκρουση γιγάντων, τόσο κοντά στην Ελλάδα και τόσο άμεσα σχετιζόμενη με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα που πραγματικά τρομάζει κάποιος ως προς την πιθανή έκτασή της, αλλά και ως ενώπιον του κινδύνου τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να θιγούν κατά καίριο τρόπο.

Με την Ρωσία για πρώτη φορά από την εποχή που δημιουργήθηκε το σύγχρονο ρωσικό κράτος από τον Μέγα Πέτρο, να στέλνει δύο στόλους και χερσαίες δυνάμεις σε υπερπόντια εκστρατεία και την Δύση (ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, βασικά) να στέλνουν αεροπλανοφόρα από την θάλασσα και χερσαίες ειδικές δυνάμεις από την ξηρά, για λίγα πράγματα μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος σε ότι αφορά την επικράτηση της λογικής στην περιοχή.

 Και ολα αυτά, βέβαια, ενώ πολλοί έγκυροι διεθνείς αναλυτές θεωρούν πιθανότερο η σύγκρουση να συμπαρασύρει ή και να αρχίσει από το Ιράν!

Βέβαια, πολλά είναι τα αδιευκρίνιστα σημεία από αυτό το ίδιο το γεγονός της κατάρριψης του του τουρκικού RF-4E που αποτέλεσε την θρυαλλίδα στην τελευταία πράξη του δράματος. 

Σε όλο αυτό το σκηνικό  απαντά η μεγάλη έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που εδράζεται σε στοιχεία των ελληνικών στρατιωτικών Επιτελείων και των μεγαλύτερων κέντρων στρατηγικών πληροφοριών. 

Στοιχεια που πραγματικά θα εκπλήξουν ως προς τα πραγματικά δεδομένα του επεισοδίου της κατάρριψης και ως προς ιτς προβλέψεις του τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή.

Ακόμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, μεταξύ άλλων, μπορείτε να διαβάσετε: .



ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΜΠΑΕ 1996-2000 - Aλήθειες και ψέματα
Δώδεκα χρόνια μετά την υλοποίηση του μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος του ΕΜΠΑΕ 1996-2000 από τότε που η Ελλάδα υπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος το 1830, το οποίο σημάδεψε αρνητικά την πολιτική ζωή, αλλά ευεργετικά την ασφάλεια της χώρας, παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια.

 Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα με το κάθε πρόγραμμα που καθόρισε τιις συνθήκες ασφάλειας, στην πραγματικότητα σε πολύ ολιγότερο χρόνο από αυτόν που τιτλοφορείται: 

Από το 1998 μέχρι το 2000, μόλις!
Αναλυτικοί πίνακες με όλα τα προγράμματα, την αξία τους, τα αποτελέσματα από την ένταξή τους στις ΕΔ, το σκεπτικό των Επιτελείων, τους πολιτικούς επηρεασμούς, αλλά και ανάλυση των λαθών και των παραλείψεων που έγιναν και δεν επέτρεψαν μία "αειφόρο ανάπτυξη" της εθνικής ασφάλειας και της ελληνικής βιομηχανίας.

Αντ'αυτού οδήγησαν στην φυλακή έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας και ποιος ξέρει πόσους ακόμα, αφού η υπόθεση τώρα ξεκινά. 

Μια πραγματική έρευνα ντοκουμέντο που δείχνει πως μπορούν μέσα σε ελέαχιστο χρονικό διάστημα να μεταμορφωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενός κράτους, αν υπάρχει στόχος και τα μέσα υλοποίησής του.



ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ CRΑSH TEST:

F-35 Lightning ll - Rafale F.3 - Su-35BM/S - Ποιός κερδίζει την κορυφή;
Τα τρία ολοκληρωμένα (με την έννοια του διπλού ρόλου κρούσης και εναέριας μάχης) και θεωρούμενα ως κορυφαία αεροπορικά οπλοσυστήματα, αναλύονται σε μία συγκριτική παρουσίαση με άγνωστα στοιχεία σε ότιαφορά την βιομηχανική τους ανάπτυξη, αφού τα δύο απότα τρία (F-35 Lightning ll - Su-35BM/SΗ) βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάπτυξης παραγωγής βιομηχανικών πρωτοτύπων.

Μετά την επιτυχία της πώλησης στην Ινδία το Rafale, για το οποίο υπήρχε κίνδυνος διακοπής της παραγωγής του, κατάφερε να αλλάξει το σύνολο της εικόνας που υπήρχε γι αυτό και να καταδείξει τις αρετές του ως ένα ώριμο αεροπορικο σχέδιο, το οποίο μπορεί να ενσωματώσει, παρ'όλα αυτά, τεχνολογίες αιχμής.


Διατηρώντας σαφώς ισχυρό το χαρακτηριστικό μαχητικού με έμφαση στις αποστολές κρούσης (όπως άλλωστε και το  F-35 Lightning ll)  θέλει να αποδείξει ότι είναι εξίσου κατάλληλο απέναντι στα δύο τεχνολογικά "τέρατα", F-35 Lightning ll και Su-35BM/SΗ που θα κυριαρχήσουν στους ουρανούς του πλανήτη σε μεγάλους αριθμούς τα επόμενα 20 χρόνια και πιθανότατα ένα από τα τρία θα τα δούμε σνα εντάσσονται και στο ελληνικό οπλοστάσιο.


ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ:

Ποια συστήματα θα μπορούσαν να «φοβίσουν» την Άγκυρα;

Αποτροπή στην πράξη μπορεί κάποιος να επιτύχει, μόνο αν ο αντίπαλος που φιλοδοξει να αναθεωρήσει σύνορα και να επανακαθορίσει διεθνή δικαιώματα, μπορεί να φοβηθεί από την στρατιωτική ισχύ του μελλοντικού "θύματος".

Η οποία χώρα-μελλοντικό "θύμα" αν αντιμετωπίζει οικονομική καταστροφή μπορεί να εξασφαλίσει μόνο με στρατιωτικές λύσεις πέρα από τις συμβατικές προτάσεις, έχοντας την ικανότητα να δώσει μιας ας πούμε "ασύμμετρη απάντηση" στον εισβολέα με τα εναέρια, θαλάσσια αλλά και τα μέσα ξηράς που διαθέτει, με την χρησιμοποίηση μη τακτικών δυνάμεων/συστημάτων ώστε να προβάλλει την στρατιωτική της ισχύ αλλά και να επιδείξει αποφασιστικότητα σε περίπτωση τυχόν κλιμάκωσης της έντασης.

Διαβάστε μια παρουσίαση ολόκληρης της παλέτας όπλων χαμηλού κόστους που είναι διαθέσιμα στην διεθνή αγορά και προσφέρονται στις ελληνικές ΕΔ 
ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ:
Βαλλιστικοί πύραυλοι YILDIRIM-II με χημικές κεφαλές!
Δυστυχώς είναι γεγονός πέρα από κάθε αμφισβήτηση: 

Η Τουρκία κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής! 

Η έρευνα αποκαλύπτει συγκεκριμένες περιπτώσεις απόκτησης και αξιοποίησης χημικών και βιολογικών όπλων από τιυς τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ένας κίνδυνος γα τον οποίο οι ελληνικές Ε.Δ. σαφώς και δεν είναι επακρώς προετοιμασμένες.

Ένα βιοχημικός πόλεμος, ακόμα και εξαιρετικά περιορισμένης έκτασης στο μέτωπο που θα προεπιλεγεί από τον σχειδασμό του τουρκικού Επιτελείου, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική αντίσταση.



ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «MEDITERRANEAN SHIELD»:

Όταν λείπει η Ελλάδα, «χορεύει» η Τουρκία...
Η τουρκική επιχείρηση επιτήρησης της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου με περιπολίες μιας ολόκληρης ναυτικής Task Force, έγινε δυνατή μόνο και μόνο γιατή η Ελλάδα απουσιάζει από την περιοχή ζωτικών συμφερόντων της.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί αν σημαίνει αν συνεχιστεί η τακτική αυτή από την ελληνική πολιτική ηγεσία και ποια στρατηγικά πλεονεκτήματα έχει αποκτήσει το τουρκικό Ναυτικό από τη νεο-οθωμανική επίδειξη ισχύος.

Η «4η ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ»: Οι ασύμμετρες ένοπλες συγκρούσεις στον 21ο αιώνα
Τι σχέση μπορεί να έχει ο τερματισμός των εχθροπραξιών μεταξύ των Τσετσένων αυτονομιστών και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας ή η μερική ικανοποίηση των κουρδικών αιτημάτων στο Ιράκ;
Μπορεί να έχουν περάσει 11 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και 9 χρόνια από την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ, όμως οι επιπτώσεις των επιθέσεων αυτών γίνονται αντιληπτές στην καθημερινή πρακτική των κρατών στο διεθνές επίπεδο και αντανακλούν καθιερωμένες πρακτικές που θα μας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ανθρώπινης εξέλιξης.
Κυρίως, εγκαινίασαν την αρχή μιας νέας εποχής κατά την οποία μολονότι τεχνολογικά προηγμένοι στρατοί μπορούν να επιβληθούν στα πεδία των μαχών και να επιτύχουν επιχειρησιακές νίκες, εν τούτοις δεν μπορούν να κερδίσουν έναν πόλεμο ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο της «4ης γενιάς» εχθροπραξιών, όπως ο πόλεμος κατά του Αφγανιστάν και του Ιράκ..


ΘΡΑΚΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ο νικητής: Το τουρκικό προξενείο!
Οι εθνικές εκλογές, των δύο επεισοδίων, στην περίπτωση της Θράκης είχαν μία κοινή συνισταμένη: Και στις δύο εκλογικές μάχες αυτό που ενισχύθηκε ήταν ο τουρκικός εξτρεμισμός με τα μεγάλα ελληνικά κόμματα να διαγκωνίζονται για το ποιον υποψήφιο-εκλεκτό του προξενείου θα βάλουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο!
Διαβάστε σε μια λεπτομερή έρευνα για το πώς τα πλοκάμια του τουρκικού προξενείου έχουν απλωθεί και απειλούν να πνίξουν τους Έλληνες μουσουλμάνους και να επιβάλλουν την τρομοκρατία του τουρκικού κράτους επί ελληνικού εδάφους.

Μαζί με τα παραπάνω στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε ολόκληρη την χώρα μπορείτε να διαβάσετε και δεκάδες άλλες πρωτογενείς ειδήσεις και αναλύσεις από ένα περιοδικό που στέκεται - και θα στέκεται πάντα - όρθιο μπροστά την λαίλαπα αφελληνισμού και εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων που σαρώνει συνειδήσεις και την χώρα ολόκληρη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: