Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οι μάσκες έπεσαν: Ο διάδοχος του Άσαντ άρχισε τις περιοδείες…



Πληθαίνουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο ταξίαρχος Τλας που εγκατέλειψε το καθεστώς Άσαντ αυτομολώντας στη Γαλλία, δεν έκανε τυχαία την κίνησή του, αλλά μετά από συνεννόηση με ξένες χώρες…


Ο ταξίαρχος άρχισε ήδη περιοδεία σε μεσανατολικές πρωτεύουσες επιδιώκοντας να πλασάρει τον εαυτό του ως την προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει τους Σύρους και να αποτρέψει τη διαίρεση της χώρας. 

Για να είμαστε πάντως και δίκαιοι, ο ταξίαρχος Τλας έχει πολλά από τα επικοινωνιακά χαρίσματα που θα τον καθιστούσαν δημοφιλή στους διεθνείς διπλωματικούς κύκλους και θα βοηθούσαν τη χώρα να αποκτήσει μιαν άλλη από τη σημερινή δυσμενή διεθνή εικόνα.
Ήδη μετέβη στη Σαουδική Αραβία όπου έγινε δεκτός με τιμές, ενώ, τι έκπληξη, βρίσκεται πλέον στην Τουρκία, όπου μάλιστα θα συμμετάσχει με κάθε επισημότητα στο βραδινό δείπνο για το Ραμαζάνι (ιφτάρ).
Στην ουσία, όσοι επιθυμούν την κατάρρευση και αντικατάσταση του καθεστώτος Άσαντ τον αντιμετωπίζουν ήδη ως τον επόμενο ηγέτη της μεσανατολικής χώρας. Στην Τουρκία τον δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, όχι στο υπουργείο, αλλά στην οικία του στην Άγκυρα.
Στη Σαουδική Αραβία επίσης, όλα δείχνουν ότι και οι Σαουδάραβες τον αποδέχονται ως τον επόμενο ηγέτη, σε μια μεταβατική κυβέρνηση, αν και ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης είπε όλα όσα θα περίμενε κανείς από έναν εν αναμονή ηγέτη:
Ότι δεν τον ενδιαφέρει η εξουσία, αλλά εάν πρέπει να γυρίσει και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας, είναι έτοιμος να το κάνει!
Ότι ο ίδιος διαφωνούσε με τις υπηρεσίες ασφαλείας του καθεστώτος για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης και άλλα πολλά πολιτικώς ορθά, όπως η απόλυτη μη εμπλοκή του σε όσα έκανε το καθεστώς…
Για να δηλώσει και το πολύ ενδιαφέρον, ότι υπάρχουν πρόσωπα στο καθεστώς του δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, ενώ δεν ρώτησε για την άποψή τους κανείς…
Η απόλυτη στρατηγική για να κρατήσεις τη Συρία ενωμένη και να αποτρέψεις τη διάλυση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: