Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

"Βόμβα" στην τουρκική Βουλή: "Η ΝΑ Τουρκία σε βάθος 400 χλμ ελέγχεται από το ΡΚΚ"!

Σε συγκλονιστικές δηλώσεις περί ελέγχου του τουρκικού εδάφους από το ΡΚΚ σε βάθος 400 χλμ.στη  Νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας της τουρκικής Βουλής, ....


....Σελαχαντίν Ντεμίρτας ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι ο τουρκικός Στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο απο αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπο τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το defencenet.gr τις προηγούμενες ημέρες!

 "Το PKK ελέγχει την περιοχή εντός Τουρκίας απο το Σεμντίνλι μέχρι την περιοχή Τσουκούρτζα σε μια ακτίνα 300-400 χιλιομέτρων. 

Ο Στρατός το μόνο που μπορεί να κάνει να προμηθεύει τα φυλάκια με ελικόπτερα.

Οι δρόμοι , δηλαδή η ξηρά είναι στον έλεγχο του PKK" αναφέρει ο πρόεδρος του τουρκοκουρδικού κόμματος και βέβαια η εικόνα που μεταδίδεται κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν απωλέσει, έστω προσωρινά (;) εθνικό έδαφος από μία ανταρτική οργάνωση, η οποία όμως μάχεται σε περιοχή με φιλικό πληθυσμό και εφοδιάζεται σε όπλα από την Συρία.

Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι οι δηλώσεις έγιναν στο τουρκικό Κοινοβούλιο με κάθε επισημότητα και με τον Ντεμίρτας να υποστηρίζει ότι "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν πραγματοποιούν καν στρατιωτιωτικές επιχειρήσεις όπως ανακοινώνονται.

Για να το κρύψουν αυτό κάνουν διάφορες ψευδείς ανακοινώσεις. 

Ο νομάρχης της πόλης Χακάρι λέει οτι τελειωσαν οι επιχειρήσεις μα δεν έγιναν επιχειρήσεις.Το ότι το PKK δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποδείίχθηκε με τις μάχες στο Σεμντίνλι οι οποίες κατέληξαν όλες σε ήττα του τουρκικοά Στρατού εδω και 40 ημέρες".  

Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι "έγιναν από Κούρδο οι δηλώσεις", γιατί έχει τουρκική υπηκοότητα είναι βουλευτής και πρόεδρος κομματος και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για "κουρδική προπαγάνδα" μέσα στην τουρκική Βουλή.

Οι αποκαλύψεις του προέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος αποδεικνύονται από την πραγματικότητα και ακόμα και στην περίπτωση που δεν ελέγχεται πλήρως η περιοχή από τα το ΡΚΚ, το βέβαιο είναι ότι δεν ελέγχεται από τον τουρκικό Στρατό, παρά την υποστήριξη που έχει από την Αεροπορία της χώρας και αυτό κάτι λέει αναφορικά με τις ικανότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην παρούσα φάση. 

Οι μαζικοί "αποκεφαλισμοί" εκατοντάδων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, με τις διάφορες κατηγορίες για συνωμοσία (Εργκένεκον, Βαριοπούλα κλπ) από την κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την μαχητική ισχύ τους και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο συμβαίνει και στο Ναυτικό της χώρας. 

Ίσως και ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού το Ναυτικό έχει πληγεί περισσότερο και από τον Στρατό στο κύμα εκκαθαρίσεων των κεμαλικών. 

Σε σχετική ανακοίνωση του ΡΚΚ με την εξέλιξη των συγκρούσεων αναφέρονται ακριβώς τα ιδια:
"Η δράση του τουρκικού Στρατού βασίζεται κυρίως στις απο αέρος επιχειρήσεις και στην χρήση πυροβολικού καθως οι χερσαίες του δυνάμεις παραμένουν καθηλωμενες και πολιορκούμενες από τους μαχητές του ΡΚΚ. 

Κατά συνέπεια το PKK ΔΕΝ θα εγκαταλείψει την γή την οποία κατέχει όπως έπραττε κατά το παρελθόν και θα περιμένει την μεγάλη Επανάσταση του Κουρδικού Λαού". 

Σίγουρα είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη νοτιοανατολική Τουρκία, που αριθμεί περισσότερους από 16.000 νεκρούς για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας που το ΡΚΚ έχει αφαιρέσει σε τόσο μεγάλη περιοχή και για τοσο μεγάλο χρονικό διάστημα τον έλεγχο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας. 

Είναι γεγονός ότι τώρα, λόγω εφοδιασμού τους από την Συρία έχουν αφθονία πυρομαχικών και βαρέων (για τα δεδομένα του ΡΚΚ) όπλων, όπως όλμων και αντιαρματικών ρουκετών RPG-7 με θερμοβαρικές κεφαλές, άρα δεν έχουν τον περιορισμό της ανεπαρκούς υποστήριξης σε όπλα και πολεμικά εφόδια που είχαν παλαιότερα. 

Και φαίνεται ότι εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας του ΡΚΚ με την απροθυμία ταυτοχρόνως της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας να "αναλώσει" μεγάλο αριθμό Τούρκων στρατιωτικών στις επιχειρήσεις. Και αυτή είναι άλλη μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά από την ελληνική πλευρά...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: