Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Στο στόχαστρο του ΥΠΕΞ το κλίμα ανθελληνισμού σε Αλβανία και ΠΓΔΜ

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/08/7850382946_7c42a49a0b_z.jpg
O υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρέσβη της Αλβανίας


Το ζήτημα της διόγκωσης του ανθελληνικού κλίματος σε τμήματα του αλβανικού πολιτικού συστήματος, αλλά και του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζονται οι σχέσεις μεταξύ των λαών και να επιβαρύνεται η διμερής συνεργασία έθεσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στον πρέσβη της Αλβανίας Dashnor Dervishi. 

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα προκλητικών ενεργειών είτε από τους Τσάμηδες είτε από τον ακραίο πολιτικό σχηματισμό Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, ή ακόμα και από Αλβανούς εντός ελληνικού εδάφους έχουν πυκνώσει σε ανησυχητικό βαθμό. 

Αίσθηση προκάλεσε εντωμεταξύ στα Τίρανα η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα του δημοσιογράφου Marin Mema, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί persona non grata από το υπουργείο Εξωτερικών λόγω της ανθελληνικής εκπομπής του με θέμα τους Τσάμηδες και τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel .

Τα αλβανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως την ίδια στάση τήρησαν οι ελληνικές Αρχές πριν από λίγους μήνες και εναντίον των δικαστών που εξέδωσαν ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο Ομόνοιας Κορυτσάς, Ναούμ Ντίσιο.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης φαινομένων εθνικιστικών ακροτήτων έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος και στον Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ, πρέσβη Sashko Stefkov.
strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: