Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Toυρκία:Μεγάλη μείωση στους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών

Toυρκία:Μεγάλη μείωση στους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών
 


 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η μείωση της δύναμης του τουρκικού στρατού και του ρόλου του στα πολιτικά τεκταινόμενα στην Τουρκία φαίνεται πως έχουν επηρεάσει και το ενδιαφέρον για τις στρατιωτικές σχολές.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü σε σχέση με το 2007 ο αριθμός των νέων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στις στρατιωτικές σχολές μειώθηκε κατά 30%!

Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο αριθμός των υποψηφίων το 2007 ήταν 66.000 ενώ το 2012 μόλις 45.000 νέοι έχουν εγγραφεί και θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο βασικός λόγος της μείωσης του ενδιαφέροντος για τις σχολές αυτές είναι πως οι νέοι φοβούνται, πως αν γίνουν αξιωματικοί θα μπορούν να γίνουν στόχος του PKK ή κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης παράλληλα όμως «υπάρχει φόβος να συλληφθούν κατηγορούμενοι για κάποιο άσχετο γεγονός». 

Απόστρατοι σχολιάζουν πως το ηθικό στον στρατό έχει μειωθεί και αυξάνονται τα θύματα με αποτέλεσμα οι νέοι να αποφεύγουν τη στρατιωτική σταδιοδρομία.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πάντως με ανακοίνωση του τονίζουν πως οι αριθμοί της εφημερίδας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως ο αριθμός των υποψηφίων παραμένει σχεδόν ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: