Η Γενική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας είχε αναθέσει από το έτος 2006 σε τουρκικά ερευνητικά κέντρα, μεταξύ των οποίων στο ινστιτούτο Tubitak-Sage και στην Aselsan (ηλεκτρονικά συστήματα άμυνας), την ανάπτυξη πυραύλου cruise αέρος-εδάφους (Α/Ε) μέσου βεληνεκούς.
Στην πρόσφατη άσκηση «Anatolian Eagle» αεροσκάφος F 4/2020 της 171 Μοίρας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εμφανίστηκε με αναρτημένο πύραυλο cruise SOM (Stand-off Muhimmat), κάτι που υποδηλώνει πιθανότατα την έναρξη δοκιμών αποδοχής και ακολούθως την μαζική παραγωγή του εν λόγω πυραύλου, δεδομένου ότι η κατασκευή του πρωτοτύπου είχε ολοκληρωθεί το 2008 και η πρώτη δοκιμαστική βολή είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011.
Εξάλλου ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2012 την έναρξη της μαζικής παραγωγής του πυραύλου cruise από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Ο τουρκικός cruise είναι τραπεζοειδούς διατομής μήκους 3,85 m και βάρους 610 kg, εκ των οποίων τα 210 kg είναι η εκρηκτική κεφαλή. Κατ’ αρχήν θα έχει γαλλικό κινητήρα Microturbo, ο οποίος θα αντικατασταθεί το 2016 από πυραυλοκινητήρα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας (Roketsan).
O τουρκικός πύραυλος θα κατευθύνεται στο στόχο μέσω καθοδήγησης GPS/INS (Inertial Navigation System) με ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης εδαφικού ανάγλυφου Tercom (Terrain Contour Matching) για αποφυγή αντιαεροπορικών συστημάτων.
Στην τελική φάση προσέγγισης θα χρησιμοποιεί αισθητήρα υπέρυθρου (ανάπτυξης Aselsan) για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.
Η εμβέλεια του συγκεκριμένου τύπου cruise είναι 185 χλμ.
Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πυραύλου έπαιξε η συνεργασία της Τουρκίας με το Πακιστάν και η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον πακιστανικό πύραυλο cruise τύπου Babur που είναι αντίγραφο του BGM-109 Tomahawk, ο οποίος ως γνωστόν έχει εμβέλεια περίπου 500 χλμ.
Δηλαδή ο σημερινός τουρκικός πύραυλος cruise Α/Ε της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με εμβέλεια 185 χλμ μπορεί να μετεξελιχθεί στο άμεσο μέλλον σε πύραυλο εμβέλειας 500 χλμ.
Ήδη με την εμβέλεια των 185 χλμ απειλούνται πέραν της νησιωτικής Ελλάδας και στόχοι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα.
Με την εμβέλεια των 500 χλμ πρακτικά θα γίνει στόχος όλη η χώρα.
Και ενώ όλα αυτά τα ανησυχητικά στον τομέα των εξοπλισμών συμβαίνουν στην περιοχή μας, με την Τουρκία να αναπτύσσει αλματωδώς την αμυντική της βιομηχανία και με τα εξοπλιστικά προϊόντα αυτής να απειλείται ευθέως και σε βάθος η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, η μνημονιακή κυβέρνηση ακυρώνει ερευνητικά εξοπλιστικά προγράμματα, απαξιώνει και κλείνει γραμμές παραγωγής εθνικής σημασίας των εργοστασίων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Ενώ όλα αυτά τα εξόχως σοβαρά για την Άμυνα της Πατρίδας μας σχεδιάζονται από τους εχθρούς μας, οι προδότες πολιτικοί ασχολούνται με τις καρέκλες του «Μήτσου» και της «Φώφης», ευτελίζουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και οδηγούν στην εκποίηση-ξεπούλημα την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου