Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Τουρκία ενισχύει τα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο


Φ. Φωτίου: Δεν ανατρέπονται οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί - Η Άγυρα ενισχύει τα στρατεύματα κατοχής

Ενόσω ο Υπουργός Άμυνας, Φ. Φωτίου δηλώνει πως δεν πρόκειται κανείς και για κανένα λόγο να ανατρέψει την ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία προβαίνει καθημερινά σε ενίσχυση των κατοχικών στρατευμάτων της.

Κανένας ενεργειακός σχεδιασμός δεν θα σταματήσει λόγω των τουρκικών προκλήσεων και εκβιασμών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.
Όπως είπε, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τους σχεδιασμούς της, καθώς τα θέματα της ενέργειας αποτελούν κυριαρχικό της δικαίωμα, το οποίο δεν θα απεμπολήσει.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας έγιναν μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με τον ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη και αντιπροσωπεία του Κινήματος. 


Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που άπτονται των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τη συμβολή του Κινήματος σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Εθνοφρουρών και την υλοποίηση των σχεδιασμών για τα «πράσινα στρατόπεδα».
Οι Τούρκοι «μας έχουν συνηθίσει με τις καθημερινές απειλές και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας και είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί στα πλαίσια της νομιμότητας και των διεθνών κανόνων, ενώ η τουρκική πλευρά είναι αυτή η οποία παρανομεί.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Περδίκης είπε ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο ενισχύεται, κάτι που, όπως ανέφερε, αποτελεί «κακό οιωνό» για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του διεθνούς παράγοντα στην παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων, συνέχισε ο ΓΓ των Οικολόγων. 


Όπως είπε «δεν είναι επιλογή μας η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, είναι υποχρέωσή μας που προέρχεται από την τουρκική απειλή».
Πρόσθεσε ότι αν κάποιοι θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, οφείλουν επίσης να εξαναγκάσουν και την Τουρκία σε αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Κύπρο και σε μείωση των εξοπλισμών της.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «ενώ εμείς δυσκολευόμαστε - και λόγω οικονομικής κρίσης - να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή, απ’ ότι μαθαίνουμε, οι Τούρκοι ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Κύπρο».

www.newsit.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: