Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Καίγεται η Ελλάδα : Οργανωμένο σχέδιο με στόχο τον Τουρισμό ..Στο πύρινο μέτωπο η Πολεμική Αεροπορία !


Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Σέριφο !
Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. 
Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από Σάββατο η φωτιά στη Νότια Ρόδο, σε δάσος στην Ίστριο, σε ακτίνα 40 χιλιομετρων,συμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από το νωρίς το πρωί 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας δήλωσε ότι οι άνεμοι στη Ρόδο είναι ισχυροί και θα συνεχίσουν να είναι ισχυροί με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.
Πρόσθεσε ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς αγγίζει τα 30 χιλιόμετρα.

Ο δήμαρχος του νησιού Στάθης Κουσουρνάς τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει και με τη βοήθεια των εναέριων μέσων η πυρκαγιά πάει καλύτερα.

Όπως είπε τη νύχτα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Αρνίτα, αλλά με τη βοήθεια και των εθελοντών η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα σπίτια.
«Χθες το βράδυ ήταν κόλαση, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν κινδύνευσαν και οικισμοί» δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι ευελπιστεί ότι η κατάσταση θα καλυτερέψει έως το βράδυ.

Στη Σέριφο δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς, με εστίες φωτιάς να καινε χαμηλή βλάστη σε χαράδρα. Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσαίος είπε στο ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζοπύρωσης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Φαιστό στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Μιλώντας στο σταθμό μας η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Ανυφαντάκη Πετρακογιώργη, είπε πως η έκταση του μετώπου της φωτιάς ήταν απίστευτη και έφτασε μέχρι σε καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης από την πλευρά του έκανε λόγο για ανεπάρκεια του μηχανισμού, επισημαίνοντας πως ελικόπτερο που είχαν ζητήσει έκανε τέσσερις ώρες να πραγματοποιήσει ρίψεις.
Δεν κινδύνευσε ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού.

Πηγές απο την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν οτι φωτιές μόνο τυχαίες δεν είναι είναι και μετά την σύλληψη των Αλλοδαπών στη Σάμο !

Ενώ στη Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πεπεισμένοι για εμπρησμό !

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: