Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Προβοκάτσια των Τούρκων ...με τους γνωστους Κούρδους ;


Όταν τρομοκράτες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, έχουν μαζί τους στις 8 το πρωί σημαία τουρκικής επαναστατικής οργάνωσης μαζί τους, εκτός από αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες, πιστόλια, σφαίρες, πυροσωλήνες και πυροκροτητές, οι υποψίες τότε στρέφονται αυτονόητα στην προβοκάτσια… (φώτο του σκάφους )

 
Η σύλληψη έγινε σήμερα το πρωί από άνδρες του Λιμενικού μεταξύ της νήσου Χίου και των Οινουσσών.
 
Οι τέσσερις συλληφθέντες, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι (Κούρδοι σύμφωνα με κάποιες άλλες αναφορές), επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος και φέρονται να κινούνταν προς Τουρκία.
Eρευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 οικήματα, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται. 

Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Κούρδους είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά δεν του χορηγήθηκε.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συνδέουν την σημερινή υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία σκοτώθηκε 32χρονος Κούρδος. 
 
Τότε είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα, εκτός των άλλων και αντιαρματικά βλήματα, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν στην Χίο.θηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με τις έρευνες να έχουν οδηγηθεί στη Αθήνα, στην Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: