Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ισχύς μας είναι η παράδοση μας!

d1ed2bf3d11f7e7a6f189af32a153713_L
Άρθρο του Υποναύαρχου ε.α. Κων/νου Βουλγαράκη ΠΝ, με αφορμή την πρόσφατη άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ 6-13 του Πολεμικού Ναυτικού.

Γράφει ο Υποναύαρχος ε.α. Κων/νος Βουλγαράκης ΠΝ
Για ακόμα μια φορά, νοιώθουμε την καρδιά μας να φτερουγίζει, το νου μας να ταξιδεύει, τα μάτια μας να βουρκώνουν, το αίσθημα και τη φλόγα της Ελληνικής ψυχής μας να αναβαπτίζεται, διαβάζοντας το ρεπορτάζ και βλέποντας τις λιγοστές, λιτές φωτογραφίες, από την Άσκηση 

ΑΣΤΡΑΠΗ του Στόλου μας, κάτω μάλιστα από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες 8-10 μποφόρ! ***(Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ)

Δεν είναι μόνο, αυτό το νοερό ταξίδι του νου και της ψυχής, που πυροδοτούν αυτές οι εικόνες, σε μας τους «παροπλισμένους» ναυτικούς, οι γλυκές αναμνήσεις της έντασης και της αδρεναλίνης, από τη μάχη με τον «εχθρό», το κύμα και το απρόσμενο του πελάγους! 

Είναι κυρίως ότι, αυτά τα νέα στελέχη – τα πληρώματα των πλοίων μας, οι απόγονοι και συνεχιστές της παράδοσης μας, στέκουν όρθιοι πάνω στα καταστρώματα, κάτω από πρωτοφανείς αντιξοότητες, σεμνοί, προσηλωμένοι στο καθήκον τους, αποτελεσματικοί στο έργο τους, υπερήφανοι για την ιδιότητα τους!

Βλέποντας τα σημερινά στελέχη του Ναυτικού μας, πραγματικά νοιώθω ανάμεικτα τα αισθήματα μου – και υπερηφάνειας, γιατί αυτά «ανδρώθηκαν» ναυτικά δίπλα μας και μας ξεπέρασαν, αλλά και ΕΝΟΧΗΣ, διότι τους κληροδοτήσαμε ένα αβέβαιο – απροσδιόριστο μέλλον και «θυελλώδεις» προσωπικές και επαγγελματικές αντιξοότητες, που σήμερα ΜΟΝΟΙ τους, αντιπαλεύουν μαζί με τις θάλασσες .... και όμως τα καταφέρνουν !!

Στα στελέχη του Ναυτικού μας, δεν αρμόζουν ούτε έπαινοι, ούτε προβολές δημοσιότητας, ούτε χλιδάτες ανακοινώσεις, διότι απλά επιτελούν το καθήκον τους, ως σωστοί επαγγελματίες. 

Τους αξίζει κάτι πολύ μεγαλύτερο και αυτό είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ μας, διότι ως γνήσιοι πατριώτες και ως Έλληνες Ναυτικοί, κουβαλούν υπερήφανοι και άξιοι την ΕΥΘΥΝΗ, μιας βαριάς ναυτικής παράδοσης.

Πολλοί λένε ότι η οικονομική δυσχέρεια της Χώρας μας, επηρεάζει την ετοιμότητα του Στόλου μας και έχουν – εν μέρει – δίκιο! 

Ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση του Στόλου, είναι μια δαπανηρή υπόθεση, που όμως είναι πλήρως ανταποδοτική και πολλαπλώς αξιοποιήσιμη, για την υπόσταση μας και για την επίτευξη των Εθνικών Στόχων μας. 

Όμως θα πρέπει ΡΗΤΑ να επισημάνω ότι, την ετοιμότητα και το αξιόμαχο του Στόλου, δεν το προσδιορίζουν κυρίως τα σίδερα, αλλά μόνο τα ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, το σθένος, το ηθικό και η εκπαίδευση τους – το «Ναυτικό Ελληνικό Πνεύμα» τους!

Τρανή ΑΠΟΔΕΙΞΗ είναι ότι, στην πιο δύσκολη περίοδο που περνά η Χώρα μας, την ώρα που όλα υποβαθμίζονται και καταρρέουν γύρω μας, το Πολεμικό Ναυτικό μας ... πλέει ακάθεκτο, μάχεται και ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ αναβαθμισμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο, κατατάσσεται Παγκόσμια μέσα στα ΔΕΚΑ (10) πιο αξιόμαχα Ναυτικά, υποσκελίζοντας πολλά άλλα Ναυτικά, με πλοία τελευταίας τεχνολογίας!

Αυτοί λοιπόν οι φτωχοί με χρέη, υποσιτισμένοι και ενδεχομένως με κομμένο το ρεύμα στα σπίτια τους Έλληνες Ναυτικοί, παλεύουν καθημερινά με φουρτούνες μεγαλύτερες και τούτης εδώ της Άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ και για ακόμα μια φορά, μας κάνουν υπερήφανους, μας φωτίζουν με το παράδειγμα τους, ξεχωρίζοντας από τη γενικευμένη μιζέρια μας!

Καλές θάλασσες νά έχετε και Καλές Γιορτές με τις οικογένειες σας.
Είστε η σκέψη και η ελπίδα μας!

***(Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ)

defenceline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: