Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ljubčo Georgievski: «Η ΠΓΔΜ αλβανικό κράτος σε 15 χρόνια»

newego_large_t_1101_54288274
Προπαγανδιστικές αφίσες ισλαμιστών που κατέκλυσαν τις συνοικίες των Σκοπίων και καλούν τους μουσουλμάνους να μη γιορτάσουν με χριστιανικά έθιμα το νέο έτος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ljubčo Georgievski εκτίμησε σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εφημερίδα Presse ότι το μουσουλμανικό στοιχείο θα αποτελεί την πλειοψηφία σε τουλάχιστον 8 χρόνια και πως η ΠΓΔΜ θα μεταβληθεί σε αλβανικό κράτος σε 15 χρόνια. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «το κράτος των Σκοπίων είναι μόνιμος παράγοντας αστάθειας, η επιβίωση του οποίου εξαρτάται από την καλή θέληση των Αλβανών». 

Ο Georgievski υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από το 2020 ως το τέταρτο μουσουλμανικό κράτος που επιδιώκει να εισέλθει στην Ε.Ε. (πλέον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Αλβανίας, Κοσόβου), αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διείσδυση του «νεο-οθωμανισμού» στη γείτονα μέσω των τουρκικών σχολείων. 

Αναθεωρώντας παλαιότερες απόψεις του, ο Ljubčo Georgievski τάχθηκε κατά της δημιουργίας αμιγώς εθνικών κρατών στα Βαλκάνια ενώ δήλωσε πως οι ονομασίες «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι αποδεκτά από τα Σκόπια. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 1998-2002 και προκάτοχος του Nikola Gruevski στην ηγεσία του κόμματος VMRO-DPMNE, υπεραμύνεται της βουλγαρικής προέλευσης της πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας και έχει καυτηριάσει τη συστηματική πλαστογράφηση της Ιστορίας από το αυταρχικό καθεστώς Gruevski.
strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: