Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Ο EΣ προμηθεύεται σαπούνια από την Τουρκία ενισχύοντας την οικονομία της!

dalmaSAPOUNI
Tην ίδια ώρα που οι δανειστές απαιτούν το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών, με σκοπό να αφήσουν τις ΕΔ ουσιαστικά χωρίς πυρομαχικά, ο Ελληνικός Στρατός προμηθεύεται για την καθαριότητα των στελεχών του, σαπούνια από την Τουρκία, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της!


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο ελληνικός στρατός στη Θράκη προμηθεύεται τουρκικά σαπούνια, μάρκας Damla με έδρα το Αϊδίνιο.

Την αποκάλυψη έκανε η ελληνοπομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα»  σύμφωνα με την οποία ο ελληνικός στρατός μέχρι πρότινος αγόραζε σαπούνια από ελληνική επιχείρηση.

Τα φθηνά τουρκικά προϊόντα έχουν γεμίσει εντός και εκτός Θράκης την ελληνική αγορά «βουλιάζοντας» ελληνικές επιχειρήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι αμφιβόλου ποιότητας.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός να στηρίζει την οικονομία του Αϊδινίου και να μην θέλει να στηρίξει την τοπική ελληνική οικονομία» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιου είδους λάθη έχουν γίνει εκ παραδρομής και ότι θα διορθωθούν σύντομα» καταλήγει το άρθρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ενισχύουμε τους Τούρκους, με τα χρήματά μας, καθότι στο παρελθόν υπήρξε μέχρι και προμήθεια ναυτικής φορμας από την Τουρκία!

Το θέμα έιναι μέιζον για οικονομικούς, ηθικούς, αλλά και στρατιωτικούς λόγους. Φανταστείτε να εμπλακούμε σε πολεμικές επιχειρήσεις με την Γείτονα, και η στοιχειώδης καθαριότητα του στρατεύματος να εξαρτάται από τον αντιπαλο!

Εάν το δούμε σε ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο, μετά την "εισβολή" των Τούρκων σε ελληνικές μαρίνες (όπως η μαρίνα του Φλοίσβου), και στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με τον όμιλο Dogus, τώρα βλέπουμ εότι και σε άλλους τομείς, οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην ελληνική αγορά με τα φθηνά προϊόντα τους, κλέινοντας τις ήδη χειμαζόμενες και ληστρικά φορολογημένες ελληνικές επιχειρήσεις.

Στις προμήθειες του Ελληνικού Στρατού όμως δεν γίνεται να ακολουθούνται οι κανόνες της "ελεύθερης αγοράς". 

Ας κάνουν συμφωνία με κάποιον Έλληνα προμηθευτή. 
Για σαπούνια μιλάμε, όχι για πυρηνικούς αντιδραστήρες...έλεος!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: