Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ…

abttf
Η ΕΟΤΔΘ έκανε επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) Χαλίτ Χαμπίπογλου, πραγματοποίησε στις 25 Μαρτίου 2015 επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.


Στις επισκέψεις αυτές κατά τις οποίες τον Χαμπίπογλου συνόδευε ο εκπρόσωπος της ΕΟΤΔΘ στις Βρυξέλλες, υπήρξαν συναντήσεις με την ευρωβουλευτή Ίσκρα Μιχαίλοβα (Βουλγαρία/ALDE) και με τον Τζόρντι Σεμπάστια (Ισπανία/Πράσινοι-EFA).

Ο Χαμπίπογλου συναντήθηκε με την Μιχαίλοβα που έχει εκλεγεί στην Βουλγαρία με το κόμμα HÖH

Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου, συναντηθείς γι πρώτη φορά με την ευρωβουλευτή Ίσκρα Μιχαίλοβα που έχει εκλεγεί με το κόμμα της τουρκικής μειονότητας στην Βουλγαρία HÖH, της γνώρισε την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και την ΕΟΤΔΘ.

Της περιέγραψε πως έχει καταστραφεί πια η αυτονομία που είχε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης στα πεδία της παιδείας και της θρησκείας, ανέφερε πως οικονομικά η δυτική Θράκη είναι στις πλέον πίσω περιοχές της Ελλάδας και ότι υπάρχει μια σοβαρή ανισότητα τόσο στην κοινωνική και πολιτική ζωή όσο και στην οικονομική.

Η Μιχαϊλοβα που έχει διατελέσει στην Βουλγαρία Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και όπως είπε έχει ¨τρέξει¨ και ένα πρόγραμμα περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, ανέφερε πως γνωρίζει καλά την δυτική Θράκη και την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, ενώ ενημέρωσε και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη της δυτικής Θράκης.

abttfeur
Ο Χαμπίπογλου συναντήθηκε με τον Τζόρντι Σεμπάστια-πρόεδρο της Επιτροπής Μειονοτήτων του ευρωκοινοβουλίου
Ο Χαμπίπογλου στην συνάντηση που είχε με τον Τζόρντι Σεμπαστια –ευρωβουλευτή και έναν εκ των τριών συν-προέδρων της Ομάδας Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Κοινοτήτων και Γλωσσών του Ευρωκοινοβουλίου, του περιέγραψε λεπτομερώς τα προβλήματα που βιώνει η  τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης στο πεδίο της εκπαίδευσης και της θρησκείας.

Ο Σεμπάστια ανέφερε πως γνωρίζει τα θέματα που βιώνει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και ειδικότερα στην παιδεία και στην χρήση της μητρικής γλώσσας, περιέγραψε τα πεδία πιθανής συνεργασίας σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.
Ιστοσελίδα της ΕΟΤΔΘ  26/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: