Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Υπόθεση "Πυθία": Ραγδαίες εξελίξεις- Καλείται στον ανακριτή ο Γ.Παπανδρέου

pi8iAAAa
O Γιώργος Παπανδρέου καλείται στα ανακριτικά γραφεία για να καταθέσει όσα γνωρίζει για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


Συγκριμένα ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας θα καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό για να καταθέσει αυτά τα οποία γνωρίζει, με δεδομένο ότι στενοί συνεργάτες του, όπως ο περιβόητος Αλεξ Ρόντος, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνωμοτικό και κατασκοπευτικό αυτό σχέδιο.

Σημειώνεται, ότι ο εν λόγω ανακριτής ερευνά την υπόθεση που περιλαμβάνει το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κατασκοπεία, τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και την απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για να αποτραπεί η υπογραφή ενεργειακών και εξοπλιστικών συμβάσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιπρόσθετα,ο ανακριτής θα καλέσει για καταθέσεις και τους στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι άγνωστες πτυχές του οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου σε βάρος της χώρας και του Κ. Καραμανλή.

Αναμένεται με τις νέες καταθέσεις να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση, προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης να περάσει σε νέο στάδιο, χωρίς να αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για τα κακουργήματα της κατασκοπείας και της συνωμοσίας κατά του πολιτεύματος, πέραν της τεράστιας ζημιάς που πιθανότατα έχει σημειωθεί σε βάρος της οικονομίας της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι αποκαλύψεις Ρώσων πρακτόρων, οι οποίοι και απέτρεψαν το δολοφονικό σχέδιο, αφού γνώριζαν για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών Καραμανλή – Πούτιν, από τα κλιμάκια των Αμερικανών πρακτόρων, αλλά και τους σχεδιασμούς δραστικών μέτρων που είχαν στόχο τον τότε πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: