Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στη Ρόδο σήμερα Π. Καμμένος και Ζ. Κωνσταντοπούλου για την Ενσωμάτωση

thumb_640
Με την παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και της προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα κορυφωθούν σήμερα στη Ρόδο, οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 67η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.


Ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο τον αρχηγό ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη και  τον αρχηγό ΓΕΝ Ευάγγελο Αποστολάκη, έφτασε χτες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Μαριτσών όπου τον υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.


Ο υπουργός με τη συνοδεία του και τον περιφερειάρχη μετέβησαν στη συνέχεια με ελικόπτερο στο Καστελλόριζο, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη σε μονάδες και φυλάκια του Καστελλορίζου, της Ρω και της Στρογγύλης και απονομή τιμητικής πλακέτας από το διοικητή της 95 ΑΔΤΕ.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του στα μέσα ενημέρωσης για την επέτειο και τις επισκέψεις των κυβερνητικών στελεχών ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό στην επέτειο αυτής της γιορτής και ο υπουργός και η πρόεδρος της βουλής να βρίσκονται μαζί μας γιατί αυτό συνιστά ένα μήνυμα ισχυρό που έχει ανάγκη και η περιοχή και η χώρα μας».



Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Κόκκινος δήλωσε για την επέτειο ότι «το μήνυμα της ενσωμάτωσης με τη μητέρα Ελλάδα είναι διαχρονικό και επίκαιρο την ώρα που υπάρχουν πολλά προβλήματα στον τόπο η αγάπη για την πατρίδα και ο αγώνας των Δωδεκανησίων εμπνέει και τις νεότερες γενιές και το σύνολο του Ελληνισμού και διδάσκει ενότητα, υπομονή και επιμονή και αγώνα ώστε να μπορέσουμε και οι νεώτεροι παίρνοντας αυτό το μήνυμα να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που έχει ο τόπος σήμερα».




Σημειώνεται ότι ο υπουργός εθνικής άμυνας, πραγματοποίησε χτες περιοδεία και στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι πριν έρθει στη Ρόδο για να μεταβεί στο Καστελλόριζο, επισκεπτόμενος κυρίως φυλάκια στα ακριτικά νησιά.



Το ταξίδι πάντως του κ. Καμμένου επεφύλασσε και εκπλήξεις καθώς τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι ελάχιστα λεπτά πριν το ελικόπτερο που τον μετέφερε να προσγειωθεί στο νησί.



 Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Καμμένο, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων βρισκόταν στις 11:15, στη διαδικασία προσγείωσης στο Φαρμακονήσι.


Ένα λεπτό νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 είχε πετάξει πάνω από το νησί, σε ύψος 15.000 ποδιών. 


Το τουρκικό αεροσκάφος ανήκε σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, στις 11:13, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω.

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:14, πετώντας πάλι μεταξύ Σάμου και Κω. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν άμεσα από ζεύγος ελληνικών F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.


http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: