Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Επαληθεύεται ο Άγιος Παΐσιος...

Agios-Paisios-islam-Orthodoksia
Με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι οι μουσουλμάνοι που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον εξτρεμισμό του Ισλαμικού κράτους (ISIS).


Όπως δείχνουν ποσοστά σχεδόν το 94% του Κουρδικού πληθυσμού είναι κατά ταυτότητα μουσουλμάνοι και πρόσφατα υπήρξαν πολλές αναφορές για Κούρδους που εγκαταλείπουν το ισλάμ για ν΄ασπαστούν άλλες θρησκείες.

Ο Sanger Najim, ένας νέος που ζει στο Erbil, λέει χαρακτηριστικά : «Εμείς οι μουσουλμάνοι έχουμε πολλά προβλήματα με τη θρησκεία μας για πολλούς λόγους»

«Η Daesh (ISIS) εμφανίστηκε,αυτοί σκοτώνουν τον κόσμο και λένε ότι είναι μουσουλμάνοι αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Αυτό οδηγεί σε μια εξάπλωση της αντίληψης ότι το ισλάμ είναι η βάση της Daesh» λέει Avein Abdul-Rahman η οποία πιστεύει πως το ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης και ότι η ισλαμική πρακτική του ISIS είναι λανθασμένη.

Από την άλλη πλευρά ο Mohammad ένας νεαρός κούρδος στην Erbil δηλώνει: «Είμαι ένας άθεος».«Νομίζω ότι το σημείο καμπής και η στιγμή που όλα χάθηκαν ήταν όταν το Ισλαμικό Κράτος επιβλήθηκε στο Shingal» .

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά για περιπτώσεις γυναικών μη κούρδισων μη μουσουλμάνων γυναίκων Γεζίντι που σκλαβώθηκαν ήξερα ότι αυτό όχι μόνο ήταν επιτρεπτό στο ισλάμ αλλά μάλιστα προωθείται.»

Πρόσφατα το κίνημα του Ζωροαστρισμού δηλωνει ότι έχει περισσότερους από 100,000 οπαδούς στο ιρακινό Κουρδιστάν, οι χριστιανικές οργανώσεις διατείνονται ότι χιλιάδες είναι αυτοί που θέλουν να έρθουν πιο κοντά στον Χριστό απορρίπτωντας την ερμηνεία της ISIS για το Ισλάμ ενώ ο αριθμός των άθεων και των αγνωστικιστών συνεχίζει να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Παρότι οι συγκεκριμένες μελέτες δεν επιβεβαιώθηκαν, ο Mariwan Naqshbandi, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, τόνισε ότι δεν δημοσιοποιούν στοιχεία του πληθυσμού που προσηλυτίζεται από την μια θρησκεία στην άλλη.

Ευθύνες καταλογίζονται στους θρησκευτικούς ηγέτες για την άνοδο του εξτρεμισμού και για τον αυξανόμενο αριθμό των ατόμων που απομακρύνονται απο το ισλάμ ενώ δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως η λύση είναι η πρόώθηση μιας κουρδικής εκδοχής του ισλάμ που ο Naqshbandi λέει ότι είναι μέρος του σχεδίου του KRG για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

« Ένας αριθμός ισλαμικών ιδεολογιών μεταφέρθηκαν στο Κουρδιστάν.
Δεν αντιπροσωπεύουν το αληθινό ισλάμ,» λέει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου .

«Η ριζοσπατική τους ιδεολογία είναι ασύμβατη με την κουλτούρα αναοχής της κουρδικής κοινωνίας.
Για παράδειγμα πριν το 1991 δεν υπάηρχε ο όρος σαλαφισμός στο Κουρδιστάν αλλά ο σουφισμός και τα άτομα διδάσκονταν με ένα μετριοπαθή τρόπο.»

Όπως όλα δείχνουν ο Γέροντας Παϊσιος θα επαληθευτεί για μια ακόμα φορά αφού όπως είχε προφητεύσει ο μουσουλμανικός κόσμος θα αρχίσει να αλλαξοπιστεί και να εκχριστιανιστεί λόγω και της ισλαμικής πρακτικής του ISIS όπως συμβαίνει στις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: