Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ Russian monitor: Τουρκικά στρατεύματα, συγκεντρώθηκαν στο βόρειο Χαλέπι έτοιμα για επίθεση !

tourkmenoi
Το ρωσικό κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στη Συρία αναφέρει ότι  περισσότεροι  από 2.000 μαχητές έχουν συγκεντρωθεί στα  βόρεια της εμπόλεμης πόλης του Χαλεπίου και είναι έτοιμοι για χερσαία  επίθεση.


Σε ανακοίνωση του κέντρου αναφέρεται  ότι «οι μαχητές από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και  ομάδες της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς  αντιπολίτευσης» συγκεντρώθηκαν  στην περιοχή του Sheikh Maqsood, ***σύμφωνα με δημοσίευση.

Επικαλούμενο αμάχους στο Χαλέπι, το ρωσικό κέντρο επέστησε την προσοχή ότι οι  ένοπλες ομάδες, αποτελούνται εν μέρει από Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα βόρεια της πόλης και ξεκίνησαν  επίθεση εναντίον θέσεων που κατέχουν τα συριακά στρατεύματα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου.


Ένας Σύρος αρμόδιος  είπε ότι πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου εκατό τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό από την Αλ-Κάιντα και την  τρομοκρατική οργάνωση al-Nusra Front χθες Σάββατο.
Υπήρξε συνεχής βομβαρδισμός με εκτοξευτήρες ρουκετών, όλμων  και πυροβολικού , σε  εγκαταστάσεις και αντιαεροπορικά συστήματα.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες χωρίς οίκτο χτύπησαν αρκετές περιοχές της πόλης που κατοικούνται  όχι μόνο από τις κυβερνητικές δυνάμεις αλλά  και από  Κούρδους στρατιώτες, καθώς και αμάχους, σύμφωνα και  με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar –Tass   .

Μια εκεχειρία σε εθνικό επίπεδο των εχθροπραξιών, με την μεσολάβηση της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, υλοποιήθηκε το Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί το διάλογο μεταξύ των αντίπαλων μερών της Συρίας. Φυσικά ο ISIS και η al-Nusra Front αποκλείστηκαν από την εκεχειρία αυτή.

Οι τζιχαντιστές κλιμάκωσαν την  επίθεση σε ορισμένες περιοχές της Συρίας, ιδιαίτερα γύρω από το Χαλέπι, «σπάζοντας»  την κατάπαυση του πυρός, η οποία ήταν υπό κατάρρευση τις τελευταίες εβδομάδες και «τορπιλίζονταν» συνεχώς  ειδικά από την Άγκυρα .

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη  ότι η Ουάσινγκτον ζήτησε από τη Μόσχα να μην στοχεύουν τα ρωσικά αεροσκάφη την οργάνωση  Nusra Front, πράγμα το οποίο οι Ρώσοι φυσικά απέριψαν.

Ο Λαβρόφ  κάλεσε τις αποκαλούμενες  μετριοπαθείς ομάδες της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζονται  από τις ΗΠΑ, να εγκαταλείψουν τις περιοχές που κατέχονται από την οργάνωση Al Nusra .

“Αυτοί (οι ΗΠΑ) μας λένε να μην χτυπήσουμε την οργάνωση  (Al Nusra), επειδή  δίπλα σε αυτήν ευρίσκεται η  συριακή αντιπολίτευση» , δήλωσε ο Λαβρόφ.

Τρελά πράγματα τα οποία όμως αποκαλύπτουν το πολύ «βρώμικο» παρασκήνιο που υπάρχει στην Συρία και αφορά την «επόμενη ημέρα» στην χώρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα Τούρκοι και Ρώσοι  στρατιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι και  τότε..
***σύμφωνα με δημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: