Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Αμερικανικό τελεσίγραφο προς την Τουρκία: «Δώστε μας τον πάστορα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο αλλιώς... »


O N.Tραμπ είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω τον πάστορα Μπράνσον και έδωσε διορία μέχρι την Τετάρτη στην Άγκυρα για να τον επιστρέψει. 



Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Ρ.Τ.Ερντογάν, θα τον δώσει;

Πολύ δύσκολα θα το κάνει αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: Εάν το πράξει θα φαίνεται πως φοβήθηκε και τον έδωσε πίσω και αυτό θα έχει και συνέχεια καθώς θα του ζητήσουν οι Αμερικανοί να «ξεχάσει» και τους S-400 και να φροντίσει να ξανακαβγαδίσει με τον Β.Πούτιν και να μην ξαναπατήσει Ρώσος τουρίστας στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν τα γνωρίζει όλα αυτά και μάλλον θα προχωρήσει στον ίδιο δρόμο της σύγκρουσης.
Άλλωστε η Ουάσιγκτον έχει πάρα πολλά να χάσει αν έρθει σε ολική ρήξη με την Τουρκία που μπορεί να κοστίσει ακόμα και την «αποβολή» της από το ΝΑΤΟ.

Τα Στενά θα τεθούν αυτομάτως υπό ρωσικό έλεγχο και μάλλον για αιώνες.
Η Ουάσιγκτον έδωσε διορία στην Άγκυρα, να αφήσει ελεύθερο ως την Τετάρτη τον πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Σμύρνη.

Προχτές επιτροπή 9 ατόμων από την Άγκυρα, μετέβησαν στην Ουάσιγκτον  για να συζητήσουν για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ Τουρκίας και Άγκυρας.

Ο Σονέρ Τσαγαπτάι-ειδικός Τουρκίας του Ιδρύματος Ερευνών Εγγύς Ανατολής, σε κείμενο του στην  εφημερίδα  Financial Times (FT), αναφέρει πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν στην συνάντηση που είχε με τους Τούρκους αξιωματούχους τους έδωσε μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο για να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον. 

O Tσαγαπτάι  δεν έδωσε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το τι είδους κυρώσεις θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ αν δεν αφεθεί ελεύθερος ως την Τετάρτη ο πάστορας αναφέρουν τα «Τουρκικά Νέα»
Ο πάστορας Μπράνσον μάλλον είναι και πράκτορας Μπράνσον και γενικότερα οι Τούρκοι δεν φωνάζουν χωρίς λόγο για εμπλοκή των Αμερικανών στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Η απέχθεια των Αμερικανών για τον Ρ.Τ.Ερντογάν και η αγάπη τους για τους κεμαλιστές ουδέποτε κρύφτηκε τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
Άλλωστε το επικεφαλής του Τάγματος Γκιουλέν, ο ιμάμης Φ.Γκιουλέν βρίσκεται εν ασφάλεια στο αμερικανικό έδαφος και σίγουρα δεν έδρασε από εκεί χωρίς να έχουν πλήρη γνώση οι Αμερικανοί.

Είναι ζήτημα τιμής λοιπόν και για την CIA και για τους χριστιανούς προτεστάντες των ΗΠΑ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: