Ο Çelik δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την απόφαση του ΣτΕ ως «έγκλημα κατά ανθρωπότητας»(!) λέγοντας πως η προστασία των πραξικοπηματιών είναι ακόμη βαρύτερο και από το να προωθείς την τρομοκρατία.
Παράλληλα ο Τούρκος εκπρόσωπος απάντησε και στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο ο οποίος εχθές είχε τονίσει ότι ο Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.
«Οι άνθρωποι τους οποίους προστατεύετε αποτελούν μέρος ενός πραξικοπήματος το οποίο είχε ως στόχο την ωή του Τούρκου προέδρου και οι οποίοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν άλλους.
Παρά το γεγονός αυτό εσείς λέτε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι αυτά τα άτομα ήταν αναμεμειγμένα στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Αυτό το σκεπτικό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Τουρκία. Δηλδή αυτοί οι άνθρωποι που δραπέτευσαν από την Τουρκία με στρατιωτικό ελικόπτερο συγχωρούνται;», είπε ο Τσελίκ.
Απευθυνόμενος στον Γ.Κουμουτσάκο ο Τσελίκ είπε πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός αναφορικά με τις δηλώσεις του υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας στις δημοκρατικές αρχές.
Τέλος ο Τελίκ αποκάλεσε την απόφαση για το άσυλο έγκλημα κατά ανθρωπότητας, χειρότερο και την προστασία τρομοκρατών, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη ντροπή για την Ελλάδα να προστατεύει εγκληματίες με δικαστικές αποφάσεις.
Ως ‘πρόκληση στο Αιγαίο’ περιγράφει τούρκικο δημοσίευμα τις προειδοποιητικές βολές της ελληνικής ακτοφυλακής κατά Τούρκων ψαράδων.
Το δημοσίευμα που γράφει ότι οι Τούρκοι ψαράδες παρενοχλήθηκαν από το ΛΣ αναφερμένα σε περιστατικό ανοικτά του Αϊδινίου.
«Οι Τούρκοι ψαράδες απέπλευσαν από τα Δίδυμα την προηγούμενη ημέρα και έπλεαν 4 μίλια από το Αγαθονήσι ψαρεύοντας στα διεθνή ύδατα», γράφει χαρακτηριστικά.
Τούρκος ψαράς όταν είδε το ΛΣ να πλησιάζει το σκάφος του, άρχισε να καταγράφει τις στιγμές με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του.
Ο ψαράς, λέει, κατέγραψαν τη συσκευή που δείχνει τις συντεταγμένες του σκάφους για να αποδείξει ότι δεν ήταν στην απαγορευμένη ζώνη.
Οι Έλληνες του μιλούσαν επί μία περίπου ώρα, ώσπου οι ψαράδες αναγκάσθηκαν να εισέλθουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως σημειώνεται.
Όπως τονίζεται ο διάλογος μεταξύ του ΛΣ και των Τούρκων ψαράδων καταγράφηκε από την κάμερα, αλλά δεν αναφέρεται κάτι σχετικά με αυτόν.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου