Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ –«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το κεφάλαιο του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά πέρασε σε καινούργια φάση με ένα κυνηγό κυριολεκτικά μαγισσών που όμως εδώ φορούν στρατιωτικές στολές και δείχνει ότι η αγωνία του τουρκικού καθεστώτος του Ερντογάν για την ασφάλεια του δεν έχει σταματήσει.



Οι πληροφορίες ,(φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak), αναφέρει ότι αγνοούνται αρκετοί υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα και μάλιστα οι περισσότεροι είναι των Ειδικών Δυνάμεων.
 
Μια μεγάλη ομάδα των αξιωματικών πραξικοπημάτων από 100 άτομα που είχαν πάρει μέρος στις μάχες με το κουρδικό ΡΚΚ στην περιοχή Lice του Ντιαρμπακίρ, την βραδιά του πραξικοπήματος είχαν πετάξει με ειδικό αεροπλάνο από το Ντιαρμπακίρ στην Άγκυρα για συμμετάσχουν στην κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων. Από αυτούς αγνοούνται οι 60.

Συγκεκριμένα είχαν αναχωρήσει από την τετάρτη αεροπορική βάση του Νταρμπακίρ την νύχτα της 15ης προς 16ης Ιουλίου για την Άγκυρα με μάχιμη αποστολή. Στις 1 και 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, έφτασαν στην Άγκυρα αλλά από εκεί και μετά αγνοείται η τύχη τους.

Ισχυρές δυνάμεις της Στρατοχωρφυλακής και της Αστυνομίας ερευνούν συνέχεια εδώ και δυο χρόνια όλες τις δυνατές περιπτώσεις για το που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν αφού έμαθαν ότι το πραξικόπημα κατέρρευσε.

Γεγονός είναι η περίπτωση αυτή των αξιωματικών –φάντασμα, όπως τους έχουν χαρακτηρίσει, έχει δημιουργήσει κάποιο άγχος στην τουρκική κυβέρνηση καθώς δεν γνωρίζουν τι δυνατότητες έχουν για οργάνωση ανατρεπτικών κινήσεων, απόπειρες δολοφονίας πολιτικών προσώπων, ακόμα και σαμποτάζ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: