Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πρόκληση Τούρκων μέσα στο σκοτάδι στην Λήμνο την ώρα που η ΠΑ ήταν σε κατάσταση συναγερμού

Την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία ήταν σε κατάσταση συναγερμού για να αντιμετωπίσει το περιστατικό με το αεροσκάφος για το οποίο υπήρχε απειλή για βόμβα, οι “φίλοι και σύμμαχοι” Τούρκοι, έστελναν έξι οπλισμένα F-16, να πετάξουν μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.

Απλή σύμπτωση;
Ίσως, αν και οι βραδινές επισκέψεις των Τούρκων στο Αιγαίο δεν είναι τόσο συνηθισμένες, ώστε να πιστέψουμε ότι επρόκειτο για σύμπτωση.

Η βραδινή πρόκληση στη Λήμνο, έχει τη σημασία της, αφού έρχεται μετά από τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που έκανε λόγο για “νέα αρχή” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά από την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας. Δεν διαπιστώνουμε καμία νέα αρχή…
 
Και τα έξι τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν φυσικά, την ίδια ώρα που δύο ακόμη συνόδευαν στα Χανιά το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αίγυπτο στη Γερμανία μεταφέροντας 281 επιβάτες και στο οποίο υπήρχε αναφορά για βόμβα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.


Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.
Η έρευνα έγινε με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: