Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Σερβικό κάλεσμα: «Να μοιράσουμε την Αλβανία στη μέση με τους Έλληνες»

«Χρειαζόμαστε ισχυρές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις»

Σε μία ανάρτηση φωτιά προχώρησε ο φιλέλληνας πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, προκαλώντας εγκεφαλικά στους Αλβανούς. 

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, καλεί σε πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ επιθυμεί να μοιραστεί η Αλβανία με την Ελλάδα.
 
Ο Σέσελι στη σελίδα του στο Twitter έγραψε ότι η Σερβία πρέπει να είναι έτοιμη να ελευθερώσει το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια με πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποσυρθούν από την περιοχή.

«Για να ελευθερώσουμε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια χρειαζόμαστε ισχυρές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουμε όλους τους Αλβανούς που δεν αναγνωρίζουν το σερβικό κράτος. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε ενόσω το ΝΑΤΟ είναι εκεί. Περιμένουμε να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ την περιοχή και να επιτεθούμε ώστε να βρεθεί κάθε τμήμα του Κοσσυφοπεδίου υπό σερβικό έλεγχο», έγραψε ο Σέσελι.

Στη συνέχεια, έγραψε ένα άλλο μήνυμα σχετικά με τα σύνορα στο Κοσσυφοπέδιο που λέει ότι αυτό δεν χρειάζεται να γίνει:

«Δεν θέλουμε σύνορα με τους Αλβανούς. Εμείς οι Σέρβοι πρέπει να οριοθετήσουμε την Αλβανία με τους Έλληνες, κάπου στη ζώνη του Δυρραχίου. Η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία δημιούργησε την Αλβανία, ως ένα τεχνητό κράτος για να εμποδίσει τη Σερβία να έχει επαφή με τη θάλασσα. Στη βόρεια Αλβανία είναι η κληρονομιά μας. Εκεί όλα είναι σερβικά, γη και πέτρες», έγραψε ο Σέσελι στο κοινωνικό δίκτυο, όπως σημειώνει ο echedoros.

 
 
Δείτε τα αποσπάσματα:
Војислав Шешељ @predsednikSRS
 
Нећемо никакво разграничење с Албанцима.Ми Срби треба да се разграничимо у Албанији с Грцима, негде у појасу Драча.Аустроугарска је створила Албанију као вештачку државу да би спречила Србији излазак на море.На северу Албаније је наша постојбина.Тамо је све српско,и земља и камен
 
 
Војислав Шешељ @predsednikSRS
 
Да бисмо ослободили Косово и Метохију, морамо јаким војним и полицијским снагама да отерамо све Шиптаре који не признају српску државу. То не можемо кад је НАТО тамо. Док чекамо да НАТО оде и тамо се сјуримо, треба под чврстом српском контролом да задржимо бар део Косова.
 
 
Η τοποθέτηση αυτή δείχνει και το κλίμα που υπάρχει πλέον στη Σερβία. Οπως αναφέραμε το πρωί, τίποτα δεν λέγεται τυχαία.
Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Σέρβος ΥΠΑΜ. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την κρίση που έλαβε χώρα στο Κόσοβο. Σίγουρα δεν γίνονται τυχαία.

Το ανησυχητικό είναι και στο σημείο που αναφέρεται στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια λέει πως αν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα θα υπάρχει και εμπλοκή της Ελλάδας.

 
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πως μπορεί να συμβεί; Σίγουρα οι Αλβανοί που είναι στην Ελλάδα, όχι βέβαια η πλειοψηφία, για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένοι εξ’αυτών, θα μπορούσαν να υποκινήσουν ταραχές εντός ορισμένων πόλεων, με σκοπό να δημιουρήσουν μία αναταραχή, κυρίως ίσως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.

Η χώρα βέβαια θα μπορούσε να εμπλακεί ίσως και πιο άμεσα, στέλνοντας βοήθεια στο Βελεγράδι. Υποθετικά βέβαια όλα αυτά τα σενάρια, όμως αυτή η τοποθέτηση δεν μπορεί να μείνει στον αέρα, τίποτα δεν λέγεται τυχαία στα Βαλκάνια.

Οι πρόσφατες και μελλοντικές προκλητικές συμπεριφορές των Αλβανών εκπορεύονται από τις «υποσχέσεις» της δύσης ( ΕΕ, Γερμανία, ΝΑΤΟ) περί αλλαγής των συνόρων υπέρ αυτών. Αρα όλα είναι πιθανά πλέον.

Αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, δήλωσε ότι θα πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα (διάδοση) της «Μεγάλης Αλβανίας», μια ιδέα που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πιο επικίνδυνη στα Βαλκάνια.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική ιδέα στα Βαλκάνια. «Μεγάλη Αλβανία», σημαίνει πόλεμος, όχι μόνο πόλεμος με τη Σερβία και τους Σέρβους, αλλά κυρίως με το Μαυροβούνιο, την ‘Μακεδονία’, ίσως και την Ελλάδα, αλλά σίγουρα με τη Σερβία», είπε ο Βουλίν

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: