Το Βερολίνο συνεχίζει να τροφοδοτεί να ενισχύει στρατιωτικά τον αδίστακτο Ρ. Τ. Ερντογάν. Την στιγμή που οι ΗΠΑ χτυπάνε την Τουρκία με κυρώσεις, οι Γερμανοί, όχι μόνο δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν στο Αιγαίο, αλλά συνεχίζουν να «φορτώνουν» με όπλα τον Σουλτάνο Ερντογάν .
 
Η βοήθεια που δίνει το Βερολίνο, θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποθρασύνει ακόμα πιο πολύ τον Τούρκο πρόεδρο, που επιδιώκει σύμφωνα με πληροφορίες τους διεθνούς τύπου, να ενισχύσει σοβαρά τις τουρκικές ΕΔ, ενόψει πιθανών σοβαρών εξελίξεων (ΝΑΤΟ-Ρωσία), καθώς επίσης όμως τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Α.Μεσόγειο και αποκαλύπτει το παιχνίδι της Μέρκελ στην ίδια περιοχή.

Σε αυτές τις συμφωνίες Τούρκων και Γερμανών  θα πρέπει να «προσθέσουμε» πιθανότατα και την μεταφορά κρίσιμης τεχνολογίας, όπως ονομάζουν οι ειδικοί, στην αναπτυσσόμενη αμυντική τουρκική βιομηχανία, η οποία ήδη παράγει πολύ μεγάλη «ποικιλία» οπλικών συστημάτων.

Ενώ λοιπόν  το εμπόριο όπλων μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας μειώθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα αποκαλύπτεται από τον διεθνή τύπο  ότι η κυβέρνηση Μέρκελ προέβη σε 5 συμφωνίες όπλων συνολικού ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ μεταξύ της 14ης Μαρτίου όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της έως και τα τέλη Ιουνίου, συνεχίζοντας το «αλισβερίσι” με την Άγκυρα.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε στη γραπτή έρευνα που υπέβαλε βουλευτής του κόμματος  Die Linke στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο σχετικά με το εμπόριο όπλων με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, δίνοντας λεπτομερείς πληροφορίες για τις συμφωνίες όπλων που ενέκρινε ο συνασπισμός  Χριστιανοδημοκρατών / Σοσιαλδημοκρατών μεταξύ της 14ης Μαρτίου όταν ανέλαβε  την κυβέρνηση  έως και στις 30 Ιουνίου 2018 .
 
 
Σύμφωνα με την γραπτή απάντηση, εγκρίθηκαν μεταξύ αυτών των ημερομηνιών 5  συμφωνίες εμπορίου όπλων συνολικού ύψους 418.279 ευρώ με τον Ερντογάν , γεγονός που δείχνει μείωση σε αντίθεση με συμφωνίες όπλων αξίας 9,7 εκατ. Ευρώ που είχαν υλοποιηθεί μεταξύ 1 και 13 Μαρτίου 2018, αλλά καταδεικνύει ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά  .

Οι τουρκο-γερμανικές  συμφωνίες συνέπεσαν με τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στην Συρία .
Πέρυσι, το Βερολίνο υλοποίησε  138 συμφωνίες όπλων συνολικού ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ με το καθεστώς της Άγκυρας.

Το 2016, το ποσό αυτό ανέρχονταν στα  83,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα από το γερμανικό  υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ναι μεν  ότι οι διαπραγματεύσεις όπλων που έκανε η Γερμανία με την κυβέρνηση Erdoğan μειώθηκαν δραστικά σε αριθμό και  χρήμα , αλλά αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η αγορά  οπλικών συστημάτων παραβλέποντας την στάση της Τουρκίας προς την ΕΕ και την δύση .
 
Το κόμμα Die Linke επέκρινε σκληρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με το τουρκικό κράτος εξακολουθούν να διεξάγονται μετά την γραπτή έρευνα που υπέβαλαν.
Ένας από τους Βουλευτές με το όνομα Στέφαν Λίμπιχ δήλωσε ότι η υπογραφή νέων συμφωνιών όπλων με την Άγκυρα είναι «σκανδαλώδης” και απαίτησε την άμεση έναρξη εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.

Τονίζουμε ότι σύμφωνα με έρευνα που υλοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 20-21 Αυγούστου 2018 και συμμετείχαν σε αυτήν 5.051 άτομα με το ερώτημα «σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση υποχωρήσει, πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία».

Ενώ η Μέρκελ κλείνει συμφωνίες εκατομμυρίων, οι απλοί πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στην Γερμανία, έδειξε πως ο κόσμος εκεί σε ποσοστό 71% είναι ενάντιοι σε μια οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία.

Μετά από την πρόταση της Αντρέα Νάχλες- προέδρου των σοσιαλδημοκρατών και κυβερνητικού εταίρου για oικονομική βοήθεια προς την Τουρκία αν αυτό φανεί αναγκαίο, η κυβέρνηση απάντησε πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί στην επικαιρότητα η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου.

Η εφημερίδα Ντι Βελτ μέσω της εταιρίας δημοσκοπήσεων Τζιβέι, ρώτησε τους μετέχοντες στην έρευνα σχετικά με την πρόταση της Νάχλες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle η έρευνα έγινε στο χρονικό διάστημα 20-21 Αυγούστου και μετείχαν σε αυτήν 5.051 άτομα. Το ερώτημα που τέθηκε στου μετέχοντες ήταν ¨Σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση υποχωρήσει, πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία¨. Το 71% ήταν αρνητικοί στην βοήθεια προς την Τουρκία. Το 22% δήλωσαν πως βλέπουν θετικά την πρόταση της Νάχλες και το 7% ήταν οι αναποφάσιστοι.

To 46% των μελών του SDP βλέπουν θετικά μια τέτοια βοήθεια, ενώ το 42 % την βλέπουν αρνητικά. Τα αντίστοιχα ποσοστά αυτών που εναντιώνονται στην οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία στα άλλα κόμματα είναι τα εξής : Πράσινοι 53%, Αριστερό κόμμα 67%, Χριστιανοδημοκράτες (το κόμμα της Μέρκελ) 69%, Ελεύθεροι Δημοκράτες 80% και Εναλλακτική για την Γερμανία 94%.

«Φίλοι μας» οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ στην μακραίωνη  ελληνική ιστορία , αλλά με το να συνεχίζουν να τροφοδοτούν σήμερα εν έτει 2018 με πανάκριβα οπλικά συστήματα τις οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν που κρατούσε φυλακισμένους μέχρι πρόσφατα 2 Έλληνες στρατιωτικούς,  πάει πολύ, πάρα πολύ, την στιγμή μάλιστα που μαίνεται παράλληλα η κόντρα με τις ΗΠΑ, ενώ καταπατούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα.

Εν τω μεταξύ, η νέα κυβέρνηση της Μέρκελ δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ συμφωνίες με τις χώρες μέλη του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον της Υεμένης, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Μαρόκο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Γερμανία πώλησε όπλα συνολικού ύψους 1,3 δις ευρώ από το 2015 και μετά σε 8 χώρες που πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά της Υεμένης.