Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο κι οριστικό...!!! ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΡΑΜΠ... από την Στρατιωτική Βάση Fort Drum... ΤΕΛΟΣ ΤΑ F-35 για την τουρκία...!!!

Από το Fort Drum, στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει, σήμερα Δευτέρα 13.08.2018, το νομοσχέδιο για τον προυπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία, την αποβολή της από το πρόγραμμα παραγωγής, αλλά και την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των Ρωσικών S-400, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.




Η στρατιωτική βάση Fort Drum, στη Νέα Υόρκη, που στεγάζει τη 10η Ορεινή Ταξιαρχία του Αμερικανικού Στρατού, θα αποτελέσει το μέρος στο οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο για την Αμυντική πολιτική και των προυπολογισμό του Πενταγώνου για το 2019 (2019 National Defense Authorization Act).

Το Κογκρέσο υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα.

Μπλόκο στην παράδοση των F-35 στην Άγκυρα


Ειδικότερα, απαγορεύει την παράδοση αεροσκάφους F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ με ολοένα και πιο γεμάτες σχέσεις με την Ουάσινγκτον, έως ότου η Άγκυρα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν θα αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 της Ρωσίας.



S-400 και νέες κυρώσεις

Επίσης ο νόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Τουρκία εφόσον αυτή προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400.

Αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35



Κάνοντας αναφορά στην κράτηση του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, αλλά και την αγορά των S-400, το Κογκρέσο ζητά από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, να ετοιμάσει έκθεση στην οποία θα παρουσιάζει τα απαραίτητα βήματα, αλλά και το κόστος για την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των stealth μαχητικών F-35, αλλά και την αντικατάσταση όλων των εταιριών της από την γραμμή παραγωγής. 



Επίσης, ζητά την απαγόρευση της παράδοσης νέων F-35 στην Τουρκία, αλλά και την μεταφορά των F-35 που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, αλλά βρίσκονται ακόμα σε Αμερικανικό έδαφος.


Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει και την ίδρυση ανεξάρτητης Διαστημικής Διοίκησης ως νέο κλάδο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη με στόχο την αποτροπή της Ρωσίας, την αύξηση των αποδοχών κατά 2,6% για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και επενδύει δεκάδες δισεκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροπορικών και θαλάσσιων στόλων των ΗΠΑ.

Πηγή The Washington Examiner

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: