Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Τελευταία 24ωρα Π.Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ και στην κυβέρνηση Τσίπρα - Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Τα τελευταία του 24ωρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι διάγει ο μακροβιότερος ΥΕΘΑ από την εποχή του Ε.Αβέρωφ, Π.Καμμένος.

Μετά από 4 χρόνια παραμονής του στο ΥΠΕΘΑ (μια όχι κακή θητεία σε σχέση με τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει).

Ο Π.Καμμένος επρόκειτο να παραιτηθεί από όταν περνούσε οριστικά από το κοινοβούλιο των Σκοπίων η Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που αναμένεται να συμβεί-εκτός δραματικού απροόπτου-μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.
 
Στην ελληνική Βουλή η εκχώρηση της Μακεδονίας θα έρθει προς έγκριση περί της 19 Ιανουαρίου και ο Π.Καμμένος δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτή την κυβέρνηση ούτε να στηρίζει μια πράξη η οποία είναι καταδικασμένη στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και θα στιγματίσει την ελληνική Αριστερά όπως στιγμάτισε το ΚΚΕ την παλιά ελληνική Αριστερά στην προσπάθειά του να δημιουργήσει «μακεδονικό» κράτος μεταπολεμικά.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του αυτός θα είναι ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κάτι που βέβαια πιθανόν να πυροδοτήσει κρίσεις, ίσως και όχι, αν ο νυν Υπαρχηγός ΓΓΕΘΑ αντιστράτηγος Φλώρος εκτελέσει καθήκοντα Α/ΓΕΕΘΑ όπως έκανε το καλοκαίρι στην περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο Ε.Αποστολάκης.

Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ έχει ξεκαθαρίσει στο Μαξίμου εμμέσως πλην σαφώς ότι διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις στην πιο δύσκολη περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα δεχθεί να ηγηθεί και πολιτικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η παραίτηση του Π.Καμμένου μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή από τώρα μέχρι την ημέρα που θα εγκριθεί από την Βουλή των Σκοπίων η Συμφωνία των Πρεσπών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: