Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ηλεκτρομαγνητικό βλήμα για το πυροβόλο Railgun δοκίμασε η Τουρκία

Ανέπτυξε ταχύτητα 850 χλμ./ώρα – Βίντεο

Επίδειξη στρατιωτικής υπεροχής και ψυχολογικό πόλεμο κατά της Ελλάδος και του Ισραήλ έκανε η τουρκική αμυντική βιομηχανία.  
 
Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο MK-84, χρησιμοποιώντας ειδική εγκατάσταση (Δυναμικής Δοκιμής (HABRAS) του πυροβόλου Railhead Rail System.

Σκοπός της Τουρκίας είναι η πλήρης στρατηγική και στρατιωτική υπεροχή στην ΝΑ Μεσόγειο, ενώ σε συνδυασμό με το μυστικό πρόγραμμα απόκτησης πυρηνικών όπλων, έχει σαν στόχο να γίνει  περιφερειακή δύναμη σε Μ.Ανατολή, Βαλκάνια, και Μεσόγειο.
Ενσωματωμένο βίντεο
🇹🇷SavunmaSanayiST@SavunmaSanayiST
 
TÜBİTAK SAGE tarafından HABRAS’ta gerçekleştirilen testte, yaklaşık 1 tonluk mühimmat ses hızının 1.5 katında hızlandırılarak hedefe ulaştırıldı. @SageTubitak
62 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Το βλήμα σε συνθήκες βολής ανέπτυξε ταχύτητα 850 χλμ./ώρα, διαλύοντας με επιτυχία στόχο που ήταν κατασκευασμένος με οπλισμένο σκυρόδεμα και χάλυβα.
Το όπλο αυτό θα τοποθετηθεί στις νέες Φρεγάτες TF-2000 και στο αποβατικό/μίνι αεροπλανοφόρο «Anadolou».
 
 
Οι δοκιμές του τουρκικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου τύπου (Rail Gun) τύπου ŞAHİ 209 Block-1 της εταιρείας Yeteknoloji AS, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Ερντογάν ο οποίος είναι λάτρης των «στρατηγικών όπλων».

Το σύστημα που δοκιμάστηκε και έχει κάννη μήκους 3 μέτρων και ισχύ 1 megajul, μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε απόσταση 10 χλμ. Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία τα βλήματα που εκτόξευσε το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο τρύπησαν κατά τις δοκιμές πλάκες χάλυβα πάχους 50, 70 και 96 χιλιοστών.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας Yeteknoloji AS είναι η ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου με κάννη μήκους 6 μέτρων που θα μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα βάρους 700 γραμμαρίων με ισχύ 6 megajul σε αποστάσεις 25 χιλιομέτρων. Η εταιρεία στοχεύει στην επίδειξη του νέου πρωτοτύπου στην 14η Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF-2019 στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Μάιο.

Ενσωματωμένο βίντεο
ANADOLU AJANSI @anadoluajansi
 
Bir tonluk bomba ses hızını aşıp hedefi deldi http://aane.ws/gPS 
43 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα από το 2014 ετοιμάζει ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο του οποίου οι δοκιμές ευρίσκονται στο τελικό στάδιο για να εξοπλίσει, όπως αναφέρουν και τα τουρκικά ΜΜΕ, τα νέα αντιτορπιλικά τύπου Stealth TF-2000.  

 
Το Sapan όπως ονομάζεται είναι το πρώτο «εθνικό» ηλεκτρομαγνητικό όπλο που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK (Τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών) σε αγαστή συνεργασία με την ASELSAN.

Το πυροβόλο θα δύναται να εκτοξεύσει το βλήμα με την χρήση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με μεγάλη ταχύτητα επιτυγχάνοντας πολλαπλάσια καταστροφικά αποτελέσματα επί  οποιουδήποτε στόχου.

Το τουρκικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Sapan αφορά την τεχνολογία σύντηξης αδρανειακού περιορισμού, γνωστή και ως ελεγχόμενη θερμοπυρηνική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει οκτώ φρεγάτες κατηγορίας TF-2000, εξοπλίζοντας τες με εκδόσεις αυτού του πυροβόλου.

Τέτοια όπλα επί του παρόντος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: