Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί χάσαμε απο το Στράτευμα την νοοτροπία του Μαχητή …Τι στην ευχή συμβαίνει ;

Πολλά και όχι τυχαία τα επεισόδια που συμβαίνουν τελευταία στις Ένοπλες Δυνάμεις που γεννούν ερωτηματικά αν τα Στελέχη μας έχουν χάσει την νοοτροπία του Μαχητή !


Παλαιότερα όταν όλα τα Στελέχη μας εκπαιδευόντουσαν στα Σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρχαν και Ειδικά  σχολεία που έδιναν τη Μέγιστη Σημασία στα Στελέχη μας ,ώστε να αποκτήσουν την νοοτροπία του Μαχητή και όχι να γίνουν απλά αυτοί που θα καταγράψουν το γεγονός και θα το αναφέρουν …

Η νοοτροπία αυτή δείχνει να έχει χαθεί από το Στράτευμα και αυτό ίσως να είναι οτι ποιο σοβαρό συμβαίνει στις Τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και το πρόβλημα εντοπίζεται απο τότε που τα Στελέχη πάνε στο στράτευμα για επαγγελματική αποκατάσταση και όχι γιατί πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν !

Αν εξαιρέσουμε τις Ειδικές Δυνάμεις και των τριών Κλάδων των Ε.Δ  ,τους Χειριστές των Μαχητικών μας & τους Χειριστές των Ε/Π . παντού επικρατεί μια νοοτροπία χύμα στο κύμα και μηδενική πειθαρχία ….Χωρίς να υπάρχουν οι Ηγέτες εκείνοι που θα πάρουν τις αποφάσεις στο Πεδίο της Μάχης  και όχι απλά να αναφέρουν το γεγονός !

Στα πρόσφατα επεισόδια σε Αιγαίο και Έβρο καταγράφουμε την μηδενική αντίδραση του Κυβερνήτη του Σκάφους του Λ/Σ «ΓΑΥΔΟΣ» όπου και έλαβε και τα εύσημα από τον Πρωθυπουργό της Χώρας …Για την ψυχραιμία του !!!

Την μηδενική αντίδραση των δύο Στελεχών μας στον Έβρο που παραδόθηκαν αφού αφαίρεσαν τις γεμιστήρες των Όπλων τους σε μόλις δύο Τούρκους Στρατιώτες !(Αυτά τα περί Σύλληψης απο Τούρκους Καταδρομείς είναι για τα παιδάκια …Κάποιοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ έχουν μνήμες από άλλο Στρατό )

Επίσης καταγράφεται η μηδενική αντίδραση των Αξιωματικών της Μονάδας που συνέβη η αιχμαλωσία των Στελεχών μας οι οποίοι φρόντισαν να αναφέρουν το γεγονός και μετά ηρέμησαν ,αφού το θέμα το έχει αναλάβει το ΥΠΕΞ!!!

Η Μοναδική φορά που η σωστή αντίδραση που καταγράφηκε ήταν στο νησί της Ρω όταν ο Ταγματάρχης  Διοικητής της ΔΑΝ  της Μεγίστης διέταξε τον Αρχιφύλακα να εκτελέσει πυρά …Την αντίδραση των Τούρκων την καταγράψαμε !

Έπεσαν όλοι να φάνε τους τρεις νέους που έστησαν   Σημαίες στα ξερονήσια των Φούρνων ,γιατί λένε έφεραν τη χώρα σε Κρίση ,αποκρύπτοντας  όμως ,οτι καθημερινά τα Τούρκικα Μαχητικά κάνουν Υπερπτήσεις απο το Σύμπλεγμα των νησιών των Φούρνων και μάλιστα ζήτησαν και Ποινικές ευθύνες κάποιοι που είχαν και την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων !

Στο Τελευταίο επεισόδιο του ξυσίματος της Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ  ανοιχτά της νήσου Λέσβου η χαμένη νοοτροπία του Μαχητή φάνηκε στις μηδενικές αντιδράσεις του Κυβερνήτου και του Πληρώματος της Κ/Φ που δεν έπραξαν ούτε τα δέοντα αλλά ούτε και τα νόμιμα !

Η Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ  Σύμφωνα με το ΓΕΝ …Διαθέτει


ΟΠΛΙΣΜΟΣ
1 OTOMELARA 3» (76mm)/62
1 OTOBREDA 40mm/70
2 RHEIMENTALL 20mm
30 ΝΑΡΚΕΣ MK 6
20 ΝΑΡΚΕΣ MK18
12 ΝΑΡΚΕΣ MK 55
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Ρ/Ε DECCA 1690
P/E ΟΡΙΟΝ 10XP
Ρ / Ε TRITON

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ESM / DR 2000 ARIAL/51
CHAFFS / WEGMAN
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΒΟΛΗΣ
Σ.Δ.Β. ΝΑ 21 MOD 0
Οπτικό Σκοπευτικό PANDA MOD 0 +
BU
Αξιωματικοί: 7
Υπαξιωματικοί: 37
Άνδρες Ειδικών Δυνάμεων: 16…Ούτε αυτοί αντέδρασαν


 Δεν χρησιμοποίησε και δεν προειδοποίησε το Τούρκικο Σκάφος που πλησίαζε μέσω ασυρμάτου και τηλεβόα αλλά ούτε και εκτέλεσε προειδοποιητικές βολές όπως και προβλέπετε !

Αν το Εμπορικά ήταν Πολεμικό θα μπορούσε να το βυθίσει χωρίς να πέσει ντουφεκιά  και δεν πρόκειται για άοπλο Σκάφος του Λ/Σ αλλά για πολεμικό που έχει την  Άρτα και τα Γιάννενα απο Οπλισμό !

Δεν ήταν σε λειτουργία τα Radar  του Πολεμικού μας ,δεν υπήρχε βάρδια στα Όπλα ; Τι στην ευχή έγινε έτσι πάει ένα πολεμικό στη Οριογραμμή ;

Μάθαμε οτι στην 05:00 ΥΕΘΑ ήταν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων όταν το Συμβάν έγινε την 04 :10 …H Αντίδραση της Κ/Φ μετά το Συμβάν ποια ήταν κυνήγησε το Αργοκούνητο Τούρκικο Εμπορικό ; Άνοιξε πυρ ώστε να  αναγκάσουν να σταματήσει ο Σκάφος και να αιχμαλωτίσουν το πλήρωμα του Σκάφους ;

Τι εντολές πήρε από τον Θάλαμο επιχειρήσεων του Ναυτικού ; Αν πήρε τις εκτέλεσε ; Γιατί το ξήλωμα του Πλωτάρχη πριν ακόμη τελειώσει η ΕΔΕ άλλα δείχνει !
Δυστυχώς φαίνεται οτι έχουμε χάσει την Νοοτροπία του Μαχητή και αποκτήσαμε την νοοτροπία του Δημοσίου Υπαλλήλου και στο Στράτευμα και αυτό είναι χειρότερο από όλα που μπορούσε  να μας συμβεί !

Εμείς εντοπίζουμε το πρόβλημα και στους Χαμηλόβαθμους Αξιωματικούς που δεν έχουν τη στάμπα του Ηγέτη...Αλλά μήπως η νοοτροπία να μην μπλέξουμε αν αντιδράσουμε δυναμικά έχει απλωθεί παντού  και όχι τυχαία ;
Στους επόμενους μήνες  θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε …Να ευχηθούμε μόνο να μην είναι αργά !
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: