Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΕΩΚΟΡΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ (ΦΩΤΟ)


Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.
Το συμβάν έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου, ενώ η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί.

2 
Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε  ένας αστυνομικός στα χέρια και στα πόδια, ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκε και ο νεωκόρος της εκκλησίας
3

Ο νεωκόρος και ο αστυνομικός φέρεται να μετακίνησαν το μεταλλικό κουτί.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες διεξάγουν έρευνα.
astynomikoi-skoufa-708

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ΜΜΕ ή την αστυνομία.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.


1
Στο σημείο, ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Αθήνας, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συλλέγουν στοιχεία.
2
Φαίνται πως ο νεωκόρος αντιλήφθηκε την ύπαρξη του ύποπτου αντικειμένου και ενημερώνει την αστυνομία. Ωστόσο πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ο νεωκόρος μεταφέρει το μεταλλικό κουτί σε ένα παρτέρι.
3
Σε λίγα λεπτά στο σημείο φτάνουν αστυνομικοί και μόλις είπαν στο νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα από την έκρηξη τραυματίστηκαν ο αστυνομικός και ο νεωκόρος. Το ωστικό κύμα έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμάτων, ενώ μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού.
6
Ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ είπε «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με την έκρηξη, πρέπει να προχωρήσει η έρευνα». Αναφερόμενος στον τραυματισμό του αστυνομικού είπε πως «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι σοβαρός».
5
Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Ο νεωκόρος του ναού μετακίνησε το κουτί με τη βόμβα 
Ο  Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως έχει τραυματιστεί στα χέρια και το πρόσωπο.
9

Είτε περνούσε τυχαία, είτε είχε ειδοποιηθεί το κέντρο επιχειρήσεων και κατά την προσέγγισή του στο σημείο σημειώθηκε η έκρηξη.
7
Παράλληλα επεσήμανε πως ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου ενδεχομένως να μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την αρχική του θέση και όταν στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός για να το ελέγξει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε τι σοβαρότητα του περιστατικού, την έκρηξη βόμβας στην καρδιά του Κολωνακίου.


       10
11
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτόπτης μάρτυρας: Ισχυρή η έκρηξη – Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε θύματα (ΒΙΝΤΕΟ)
«Μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια για τον πρωινό μου καφέ, μόλις μπήκα δεν πρόλαβα να πω καλημέρα έγινε η έκρηξη πέσαμε όλοι κάτω» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Νίκος Ζάπας.
«Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε θύματα» συμπλήρωσε.
«Δεν έχω δει τον νεωκόρο, μόνο τον αστυνομικό να είναι πεσμένος κάτω τραυματισμένος από την έκρηξη. Η έκρηξη ήταν ισχυρή, όχι όμως ισχυρότατη» ανέφερε.
«Είδαμε κάτω τον αστυνομικό, δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε πλήρως τις αισθήσεις του» τόνισε
«Δεν υπήρχε προειδοποίηση, έχουμε τυφλό χτύπημα σε κατοικημένη περιοχή» σχολίασε.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:


 
Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο Κολωνάκι
Εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, που βρισκόταν μέσα σε μια κούτα και η οποία σημειώθηκε, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.
 
Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην ‘Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: