Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ...!!! Η Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε 1.496 τουρκικά αεροσκάφη από τις αρχές του χρόνου!


Την εξέλιξη της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο καταδεικνύουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Όπως έγινε γνωστό:



- Το 2018, 1.775 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.



Καταγράφηκαν 1.401 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 3.705 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορες περιοχές του Αρχιπελάγους.



Καταγράφηκαν 47 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά.


Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 128 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Τα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη ανήλθαν σε 196.




- Το 2019 και μέχρι τον Σεπτέμβριο, 1.496 τουρκικά αεροσκάφη έχουν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.




Έχουν καταγραφεί 1.260 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 3.520 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.



Έχουν καταγραφεί 50 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά.



Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 267 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν ανέλθει στα 248.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: