Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Συμμαχική «μαχαιριά»: Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο παρουσία του ΝΑΤΟ!

Κοινή άσκηση Ελλήνων & Ισραηλινών εκνεύρισε την Άγκυρα


Xωρίς τέλος είναι οι τουρκικές προκλήσεις ***στο Αιγαίο, με το ΝΑΤΟ για άλλη μια φορά να κάνει πως… δεν βλέπει.
 
Χθες, τα Τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν ατά κύματα κυρίως από τη βάση του Ντάλαμαν αλλά κι από τις υπόλοιπες βάσεις τους και πέταξαν σε πρώτη φάση νότια προς το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και στη συνέχεια δυτικά προς το ανατολικό Αιγαίο.

Αφορμή ήταν και η άσκηση που είχαν προγραμματίσει ανατολικά της Ρόδου με τη συμμετοχή μάλιστα και του Νατοϊκού ιπταμένου ραντάρ Ε-3 AWACS.
 
Σχεδόν την ίδια ώρα σε κοντινή σχετικά απόσταση μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, Ελληνικά μαχητικά εκπαιδεύονται μαζί με την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία η οποία έχει φέρει στην περιοχή και ιπτάμενο τάνκερ για να εφοδιάζει τα Ισραηλινά αλλά και τα Ελληνικά μαχητικά.

Οι σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας είναι πολύ γνωστές, με την Άγκυρα να βλέπει και να ωρύετε για την τριμερή Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, υπό τις «ευλογίες» των ΗΠΑ.
 
 
Οι πιλότοι της 335 Μοίρας «Τίγρης» από τον Άραξο θα πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη άσκηση της Μέσης Ανατολής που γίνεται στο Ισραήλ, στις αρχές Νοεμβρίου, με την επωνυμία «Blue Flag».

Αυτός ήταν ο λόγος που είχαν εναέρια εκπαίδευση με το Ισραηλινό αεροπλάνο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αεροπόρων της χώρας μας.

Για τέταρτη φορά τους τελευταίους μήνες προχωρούν σε προκλήσεις προς την Ελλάδα παρουσία ιπτάμενων μέσων της Συμμαχίας .

Η Τουρκική πολεμική αεροπορία γρήγορα εγκαταλείπει τις εκπαιδευτικές πτήσεις και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο «αντίποινα» για να πάρει τη ρεβάνς έπειτα από το «χουνέρι» της περασμένης εβδομάδας στην Κύπρο, όταν τρία Ελληνικά F-16 αλλά και το C-130 έφτασαν χωρίς καν να γίνουν αντιληπτά από τα Τουρκικά ραντάρ.

48 ώρες πριν η Άγκυρα, είχε προσπαθήσει να πετάξει με τα μαχητικά της χαμηλά, κάτω από τα Ελληνικά ραντάρ, νότια της Λήμνου μέχρι την Σάμο αλλά γρήγορα έγιναν αντιληπτά.
***στο Αιγαίο,

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: