Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τέσσερα F-16 Adv. της 335Μ στο Ισραήλ - Πιθανή χρησιμοποίηση των ισραηλινών αεροδρομίων για επιχειρήσεις στην Κύπρο

Τέσσερα μαχητικά F-16 και ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130, με  προσωπικό υποστήριξης, απογειώθηκαν σήμερα από την 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Άραξο, με προορισμό το Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση Blue Flag που ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου.


Τα ελληνικά μαχητικά προσγειώθηκαν ήδη σε ισραηλινό αεροδρόμιο. Είναι τα πλέον προηγμένα μαχητικά της ΠΑ, με τα καλύτερα όπλα σε αποστολές αέρος-εδάφους (JDAM, JSOW) και σύστημα δεδομένων Link 16.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αναμένεται να εκτελεστούν αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων COMAO (Composite Air Operations) ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές προστασίας περιοχών.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη Blue Flag που είχαν συμμετάσχει μαχητικά της 335Μ είχαν αναλάβει και την ηγεσία των περισσότερων σχηματισμών στις αποστολές που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης.


Να σημειώσουμε επίσης ότι οι αποστολές ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο με βάση το Ισραήλ (απόσταση 10') για τα ελληνικά μαχητικά, είναι κάτι που μελετάται πολύ προσεκτικά από ελληνικής και ισραηλινής πλευράς και θεωρείται πολύ πιθανή εξέλιξη. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: