Άγκυρα και Μόσχα είναι κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την πώληση 36 ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα*** Daily Sabah.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Άγκυρα και η Μόσχα ενδέχεται επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει της οποίας μερικά ανταλλακτικά των αεροσκαφών να κατασκευάζονται στην Τουρκία.


Οι δυο χώρες είχαν ξεκινήσει συνομιλίες για τα μαχητικά Su-35 εδώ και μερικούς μήνες κι ενώ η Άγκυρα βρισκόταν σε διένεξη με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση της να αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, καθώς η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι δεν είναι συμβατά με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ και απειλεί ότι δεν θα πωλήσει στην Άγκυρα τα αμερικανικά μαχητικά F-35 τύπου ‘stealth’.


 
DAILY SABAH @DailySabah
 
Turkey, Russia close to reaching a deal on the sale of Su-35s, including jointly manufacturing some parts of the fighter jet http://sabahdai.ly/06h63x 
Turkey, Russia close to reaching agreement on Su-35 fighter jet sale

Turkey, Russia close to reaching agreement on Su-35 fighter jet sale

Turkey is close to reaching a deal with Moscow over the purchase of Su-35 fighter jets as well as co-manufacturing some components of the Russian-made...
dailysabah.com
43 people are talking about this