Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ο στρατός του Χαφτάρ στα περίχωρα της Τρίπολης-’Αρον-άρον εγκαταλείπουν την πόλη Τούρκοι αξιωματικοί

Συγκλονιστικές εξελίξεις έχουμε στο μέτωπο της Λιβύης όπου, ο αποκαλούμενος εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι έχει καταλάβει νέες περιοχές στα προάστια αυτήν την φορά της Τρίπολης, ενισχύοντας τις θέσεις του εναντίον δυνάμεων στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA) του Fayez al-Sarraj.

 
LibyaReview@LibyaReview
 
LNA media office release images of yet another Turkish Kirpi armoured vehicle destroyed in clashes between the Libyan Army and GNA militias in Libyan capital Tripoli. In May 2019 Turkey sent over a dozen armoured vehicles to support the GNA.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
See LibyaReview's other Tweets
 
 
Στο πεδίο της μάχης, η 73η Ταξιαρχία του LNA αποκάλυψε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της κατέλαβαν αυτό που χαρακτηρίζεται ως κομβική περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι δυνάμεις του LNA προετοιμάζονται τώρα μετά την προώθηση τους για μια νέα μεγάλη επιχείρηση τις επόμενες ημέρες για να απελευθερώσουν την Τρίπολη από τις πολιτοφυλακές των τζιχαντιστών που σπονσονάρουν οι Τούρκοι, αποκάλυψε στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat.
 
Επιπλέον, με την στρατιωτική επιχείρηση «ηφαίστειο της οργής» που ξεκίνησαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ , έσπειραν το πανικό και τον όλεθρο φτάνοντας  μια ανάσα από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολης, έχοντας σκοπό να δώσουν τέλος στην ύπαρξη της κυβέρνησης  του Sarraj, εξαφανίζοντας  ταυτόχρονα τα σχέδια του Ερντογάν για λιβυκή ΑΟΖ η οποία θα συνόρευε δήθεν  με αυτή της …Τουρκίας.

LibyaReview@LibyaReview
 
As LNA advance towards Libyan capital Tripoli soldiers come across a secret prison in AlTwaisha area used by GNA militias.
Embedded video
See LibyaReview's other Tweets
 
 
Ο Λίβυος στρατηγός Ali Ashour, διοικητής του άξονα Sbeia, νοτιοδυτικά της Τρίπολης, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται μετά από την επίθεση με βαρύ πυροβολικό και όλμους στην περιοχή.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του ενίσχυσαν τις θέσεις τους στα εργοστάσια των περιοχών Al Twaisha και Harissa.
 
 
Το γραφείο μέσων μαζικής ενημέρωσης του LNA έδωσε επίσης εικόνες από ένα ακόμη τουρκικό θωρακισμένο όχημα Kirpi που καταστράφηκε σε συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Λιβυκού Στρατού και του GNA στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

Τον Μάιο του 2019, η Τουρκία έστειλε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα για να υποστηρίξει το GNA, τα οποία καταστρέφουν συστηματικά οι άνδρες του Χαφτάρ.

LibyaReview@LibyaReview
 
Hours after Maetiga airport was struck by an LNA airstrike, Two Turkish citizens were flown out of Tripoli via air ambulance.
Source: @ObservatoryLY
View image on Twitter
See LibyaReview's other Tweets
 
 
Επίσης , δύο ακόμα Τούρκοι αξιωματικοί , οι οποίοι τραυματίστηκαν σε πρόσφατες μάχες,  πέταξαν με πτήση στην Τουρκία για να λάβουν θεραπεία σε τουρκικά νοσοκομεία , ενδεικτικό της σφοδρότητας της προέλασης των δυνάμεων του LNA.

Εν τω μεταξύ, η Λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων κατήγγειλε μια ανακοίνωση της τον Τούρκο Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ωμή παρέμβαση της χώρας του στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παγκόσμιου Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.
 
Το κοινοβούλιο τόνισε τις απαράδεκτες  παρατηρήσεις του Ερντογάν,  σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει ο ίδιος την υποστήριξή του σε τρομοκρατικές ομάδες, πολιτοφυλακές και ένοπλες συμμορίες στην Τρίπολη.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης θα χαθεί από το προσκήνιο στην Λιβύη και την εξουσία θα την πάρει ο στρατηγός Χαφτάρ, για αυτό και η Ελλάδα οφείλει να είναι  παρούσα στις εξελίξεις στην χώρα αυτή την “επομένη κιόλας ημέρα”, διότι τα συμφέροντα μας στην περιοχή αυτή της Μεσογείου είναι τεράστια και μας αφορούν στον δρόμο προς την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: