Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Σκάει πολιτική «βόμβα» στις ΗΠΑ: Ψάχνουν την περιουσία του Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη!

Κοντά σε αποκαλύψεις η Γερουσία


Τέσσερις Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για να ανακαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία αναφέροντας μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων σε μια ευαίσθητη στιγμή στις σχέσεις της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

 
Οι γερουσιαστές Tom Udall, Tammy Duckworth, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ, σε επιστολή που έστειλαν την Τρίτη, ζήτησαν από την εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας του κ. Τραμπ, Jill A. Martin να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την ακίνητη περιουσία της οικογένειας Trump στην Κωνσταντινούπολη.

***Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahval, για την κίνηση του αυτή, οι Δημοκρατικοί νομοθέτες ανέφεραν την απόφαση του κ. Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη βόρεια Συρία κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας και την καθυστέρηση της δράσης σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στην οποία εμπλέκεται η τουρκική τράπεζα Halkbank, για την οποία έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο Ντόναλντ Τραμπ.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΗΠΑ
“Δεν έχουμε εντοπίσει εκτενή αποδεικτικά στοιχεία εθνοκάθαρσης”, από την Τουρκία, αλλά υπάρχουν αναφορές “πολλών περιστατικών που θεωρούμε ότι αποτελούν εγκλήματα πολέμου”, τόνισε ο Τζέφρι σε ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, την Τετάρτη (23.10.2019).
 
 
Σημείωσε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν αυτές τις αναφορές και απαίτησαν μια εξήγηση από την τουρκική κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ ερευνούν μια καταγγελία ότι οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν χρήση φλεγόμενου λευκού φωσφόρου (!) στη στρατιωτική τους επιχείρηση.

Μάλιστα, ο ειδικός απεσταλμένος του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων “μια τραγική καταστροφή για τη βορειοανατολική Συρία”.

Ουάσιγκτον: Η Τουρκία μάς είπε ότι δεν έκανε… εθνοκάθαρση στη Συρία!

Οι ΗΠΑ δεν έχουν δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εθνοκάθαρσης στη βορειοανατολική Συρία από τουρκικές δυνάμεις έπειτα από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και έχει δεχθεί διαβεβαιώσεις από την Άγκυρα ότι δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης την Τετάρτη (23.10.2019).


Ο αξιωματούχος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την εκεχειρία στη βόρεια Συρία, τόνισε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ελπίζουν πως η Τουρκία δεν θα αναπτύξει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S – 400, όπως έχει δεσμευτεί.

 
Τραμπ: “Αίρω τις κυρώσεις στην Τουρκία” 
“Η εκεχειρία στη βόρεια Συρία είναι πλέον μόνιμη και συνεπώς έδωσα εντολή να αρθούν οι κυρώσει που είχα επιβάλλει στην Τουρκία”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη (23.10.2019)

Παράλληλα, απέρριψε τις επικρίσεις, υπεραμυνόμενος, γι’ άλλη μία φορά, της ορθότητας της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε “σημαντικό επίτευγμα” την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκε η αμερικανική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Ουάου, Ντόναλντ! 
“Αμέτρητες ζωές πλέον σώθηκαν ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας με την Τουρκία και καταλήξαμε σε μια έκβαση χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αμερικανικού αίματος: κανένας τραυματίας, κανείς δεν πυροβολήθηκε, κανείς δεν σκοτώθηκε”, είπε ο μεγιστάνας.

“Τώρα οι άνθρωποι λένε, ουάου, τι φανταστικό αποτέλεσμα!”, πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος, προφανώς, στις μηδενικές απώλειες των Αμερικανών.

Γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν να ανακαλέσει τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Άγκυρα ως απάντηση στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κουρδικών δυνάμεων.

***Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahval

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: