Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Καρφί στο Μάτι της Άγκυρας από το Παρίσι... Μόνιμη μεταστάθμευση γαλλικών μαχητικών στην αεροπορική βάση στην Πάφο

Η Γαλλία δείχνει να θέλει να παίξει δυνατά στην Ανατολική Μεσόγειο μετασταθμεύοντας μόνιμα στην αεροπορική βάση της Κύπρου στην Πάφο.



Το Παρίσι θα κάνει ότι δεν κάνει η Ελλάδα κατά της Τουρκίας στην Κύπρο θέλοντας να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Έτσι μετά το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Κύπρο θα δούμε και μαχητικά Rafale στην βάση στην Πάφο.

Έτσι ακόμα και μετά τα σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν ακόμα και τον ΟΗΕ να είναι έτοιμος να δώσει νομικό έρεισμα στην Τουρκία με το μνημόνιο της με την Λιβύ που ουσιαστικά είναι τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, παρά τις συνεχείς παραβιάσεις και της κυπριακής ΑΟΖ παραμένει προσκολλημένη στα ΜΟΕ!


Η Τουρκία, η οποία επιμένει στην ένταση και κινείται στη λογική της επιβολής διά της ισχύος, παρουσιάζεται έτοιμη για συζητήσεις εάν το μενού περιλαμβάνει ενεργειακά.



Την ίδια ώρα, η γαλλική παρουσία επιβεβαιώνει ότι το Παρίσι επιλέγει να είναι ενεργό στις εξελίξεις και να έχει μόνιμη παρουσία στην περιοχή.



Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, μετά την αποχώρηση του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», περί το τέλος Φεβρουαρίου, θα υπάρξει μια άλλη κίνηση που θα ενισχύει τη γαλλική παρουσία.



Συζητείται η παρουσία μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.


Οι δύο χώρες έχουν συνάψει στο παρελθόν συμφωνία για χρησιμοποίηση της βάσης και αυτή φαίνεται πως θα ενεργοποιήσουν τώρα.


Σημειώνεται συναφώς ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και τα τέσσερα συνοδευτικά πολεμικά σκάφη, είχαν τις προηγούμενες ημέρες κινηθεί κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο βρίσκεται στο θαλασσοτεμάχιο 8 για παράνομες γεωτρήσεις.


Στην κίνηση αυτή των Γάλλων δεν σημειώθηκε τουρκική αντίδραση, όπως συναφώς αναφέρουν ενημερωμένες πηγές.


Στη Λευκωσία είναι, πάντως, ενοχλημένοι με τη στάση της Γερμανίας σε βαθμό που κάποιες ενέργειες του Βερολίνου θεωρούνται εχθρικές.


Η γερμανική κυβέρνηση λόγω μεταναστευτικού θέλει να ικανοποιεί την Άγκυρα σε διάφορα πεδία.

Είναι γι’ αυτό που το Βερολίνο παρεμποδίζει την ενίσχυση μέτρων/κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας για τη συμπεριφορά της σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα αυτό θα εγερθεί από την κυπριακή κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο.


Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η περιοχή της Αν.Μεσογείου θα βρεθεί κάτω από την "ομπρέλα" της γαλλικής αεροπορίας και την Τουρκία να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: