Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Σύμβουλος Πούτιν προς Άγκυρα: ''Προετοιμαστείτε γα τα χειρότερα'' - Έλληνες Επιτελείς: ''Σε άσχημη κατάσταση η Τουρκική ΠΑ στη Συρία''


Από εδώ και στο εξής μένουν δύο επιλογές για τον Ερντογάν.
Είτε θα υποχωρήσει και θα κάνει από εδώ και στο έξης ότι τον διατάζει ο Β. Πούτιν, είτε θα συνεχίσει την μετωπική σύγκρουση, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή για την Τουρκία.

Εάν συνεχίσουν να πηγαινοέρχονται τα φέρετρα στην Τουρκία, τότε αντιπολίτευση και κοινωνία θα ξεσηκωθούν κατά του ''σουλτάνου''.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσες εντός της χώρας για την αποστολή στρατευμάτων τόσο στη Λιβύη, όσο κα στην Συρία.
Η Μόσχα είνα έτομη για όλα, ενώ πριν από λίγο είχαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από σύμβουλο του Ρώσου προέδρου.

Ο Vladimir Isayev, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, έστελε τελεσίγραφο προς την Τουρκία, λέγοντας πως εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην Ιντλίμπ, τότε η απάντηση της Μόσχας θα είνα σκληρή προς την Άγκυρα.

Απλές και ξεκάθαρες κουβέντες. Είναι κάτι που το γράφουμε εδώ και καιρό στο Πενταπόσταγμα, η ''φιλία'' Ερντογάν-Πούτιν θα έχει ημερομηνία λήξης, το ζήτημα είναι εάν θα γίνει τόσο, ή σε λίγους μήνες.


Yeni Akit Gazetesi @yeniakit
 
Rusya'dan küstah açıklama: Cevabımız çok sert olacaktır https://www.yeniakit.com.tr/haber/rusyadan-kustah-aciklama-cevabimiz-cok-sert-olacaktir-1084858.html 
View image on Twitter
See Yeni Akit Gazetesi's other Tweets
 
 

Σε ετοιμότητα τα Ελληνκά Επιτελεία

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα από την εμπλοκή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις επιχειρήσεις στη Συρία εξάγονται τις τελευταίες ημέρες από τότε που οι Τουρκικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τον Συριακό στρατό στην Βόρεια Συρία με επίκεντρο την πόλη Ιντλίμπ.

Στα χέρια των Ελλήνων Επιτελών φτάνουν συνεχώς στοιχεία και πληροφορίες για τη συμμετοχή τηςTuAF στον πόλεμο  που μαίνεται στην περιοχή. Και τα στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκική πολεμική αεροπορία αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά τις χερσαίες δυνάμεις οι οποίες πλέον καταγράφουν σημαντικές απώλειες στα πεδία των μαχών.

Τόσο ποσοτικά δηλαδή σε ότι αφορά τον αριθμό των μαχητικών τα οποία λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις όσο και στις αποστολές που αναλαμβάνουν φαίνεται ότι η συνεισφορά της αεροπορίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, αναφέρει το newpost.
Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει αποστολές κρούσης και βομβαρδισμού με αποτέλεσμα οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ με την βοήθεια των Ρώσων να προελαύνουν έχοντας ήδη καταλάβει εδάφη από τα οποία είχαν αποχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ των οποίων και κρίσιμους για τον έλεγχο της περιοχής αυτοκινητόδρομους.
Η ισχυρή αντιαεροπορική «ομπρέλα» του Συριακού στρατού και η παρουσία Ρωσικών μαχητικών φαίνεται ότι έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους άπειρους Τούρκους πιλότους που αδυνατούν να υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις του Τουρκικού στρατού αλλά και τους φιλότουρκους αντάρτες που μάχονται στο πλευρό τους.
Άσχημες πλέον οι εξελίξεις για τον Ερντογάν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: