Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Με εντολή Μακρόν το ''Σαρλ ντε Γκωλ'' στην Κρήτη - Ελληνικό υποβρύχιο ''θωρακίζει'' το Καστελόριζο


ΗΓαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει τον Ελληνισμό και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον.

Οι ΗΠΑ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν την Τουρκία, ενώ η ΕΕ κάνει τα ''στραβά'' μάτια στις τουρκικές προκλήσεις.

Έτσι λοιπόν, με απόφαση του Ε. Μακρόν, το γαλλικό εντυπωσιακό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» θα βρεθεί στις 27 Φεβρουαρίου να πλέει πλησίον της Κρήτης, ενώ ένα σμήνος ελληνικών F-16 Βlock 52 plus θα απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα για να συναντήσει τα γαλλικά Rafale του γαλλικού αεροπλανοφόρου.

Ελληνικά και γαλλικά μαχητικά θα μετάσχουν στο Αιγαίο σε κοινή άσκηση που θα περιλαμβάνει τα πάντα, ακόμα και εικονική προσβολή στόχου επιφανείας.
Την Κυριακή αναμένεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί, η οποία, να σημειώσω, πήγε και στην Κύπρο και επιβιβάστηκε και στο γαλλικό αεροπλανοφόρο, ενώ προσκάλεσε και τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο. Μάλιστα η Γαλλίδα παρακολούθησε και απονηώσεις – προσνηώσεις των Rafale που μετείχαν σε άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ταυτόχρονα, φωτογραφίες από την επίσκεψη, εν πλω, του Γάλλου επικεφαλής της ναυτικής δύναμης Task Force 473, του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», στην ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική πρεσβεία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «FOCH 2020».  
.  
La France en Grèce @FranceenGrece
 
[] Les @MarineNationale & @NavyGR naviguent de nouveau ensemble. Le contre-amiral, Marc Aussedat, commandant du GAN Charles de Gaulle, s'est rendu sur la frégate 🇬🇷 Psara
▶️l'interopérabilité 🇫🇷🇬🇷 progresse et se renforce
▶️@GreeceMFA
@Hellenic_MOD
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
29 people are talking about this
 
 


Ο Γάλλος διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του πλοίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ απευθυνόμενος προς το πλήρωμα επισήμανε τη σημαντική συνεισφορά της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην αποστολή.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα παίρνει αποφάσεις και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, έστειλε υποβρύχιο στο Καστελόριζο.
AegeanHawk@AegeanHawk
 
Submarine type 209 short visit in Kastellorizo island https://youtu.be/980fPqZjLCk  via @YouTube
See AegeanHawk's other Tweets
 
 
AegeanHawk@AegeanHawk
 
submarine type 209 (most likely S-118 HS Okeanos) very short visit in Kastellorizo island during tactical exercise Anapnefstir -means Snorkel- in southeast and near island.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
36 people are talking about this
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: