Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Με 17 τουρκικά πολεμικά γύρω από νησιά σου δεν ζητάς κυρώσεις από την ΕΕ! Δηλώνεις αποφασισμένος για όλα

Όταν 17 τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν ουσιαστικά αποκλείσει νησιά σου δεν ζητάς “κυρώσεις από την ΕΕ”, όπως έκανε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χ.Μάας.


Είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε αυτές τις ώρες, στην Τουρκία.

Με τις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν τεθεί σε επιφυλακή, τον ελληνικό Στόλο να βρίσκεται στο Αιγαίο και την Πολεμική Αεροπορία να μάχεται ήδη πάνω από το Καστελόριζο, το καλύτερο που θα είχαμε να πούμε στο “διαμεσολαβητή” Γερμανό ΥΠΕΞ είναι ότι η περιοχή θα “πάρει φωτιά” και γι΄ αυτό την ευθύνη θα την έχει η Τουρκία και ο Ερντογάν.

Γι΄ αυτό θα ΄πρεπε να τον συμβουλεύσουμε να πάρει το αεροπλάνο και να μεταφέρει το μήνυμα στο χαϊδεμένο παιδί του Βερολίνου, τον κ.Ερντογάν.
 
Το να ζητάμε κυρώσεις την ώρα που η Τουρκία έχει πλέον κάνει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της ισχύ, δεν μπορεί να ΄χει κανένα αποτέλεσμα.
Αντιθέτως μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα αναποφασιστικότητας.

 
Δεν είναι καθόλου βέβαιο ακόμη και τώρα ότι ο κ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να το πάει “μέχρι τέλους”.

Αν όμως η Αθήνα δεν στείλει σαφέστατο, ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα αποτροπής και προς την Άγκυρα αλλά και προς το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον , τίποτα δεν πρέπει να αποκλείουμε.

Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη τις κυρώσεις και τις δηλώσεις. Είναι ώρα για να πράξεις.

Ώρα για να διαπιστώσουμε κι εμείς αλλά και η Τουρκία ότι όλα όσα είχαμε πει τους τελευταίους μήνες, ισχύουν στο ακέραιο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: