Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ/ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ./ΑΛΛΑ ΝΕΑ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Στροφή προσπαθούν να κάνουν οι Τούρκοι στα θέματα των σχέσεων τους με το ΙΣΡΑΗΛ. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ΦΕΡΙΝΤΑΝ ΣΙΝΙΡΛΙΟΓΛΟΥ συναντήθηκε με εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με το ΙΣΡΑΗΛ, ούτε με το λαό του, αλλά το πρόβλημα με το ΣΤΟΛΙΣΚΟ για τη ΓΑΖΑ και το πλοίο ΜΜ είναι με την Ισραηλινή κυβέρνηση!!». 

Πρόσθεσε ότι «το συμβάν είναι μια παρεξήγηση μεταξύ φίλων και συμβαίνουν αυτά!». Στο τέλος μάλιστα είπε ότι «αν το ΙΣΡΑΗΛ απολογηθεί για την ενέργεια του και πληρώσει αποζημιώσεις στις 9 οικογένειες των θυμάτων , τότε όλα θα είναι μια χαρά». ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…. ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ…

 

 

Στο μεταξύ στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ καταθέτοντας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΕΛ ο ανώτατος στρατιωτικός δικαστής AVIHAI MENDEBLIT επεσήμανε ότι ο ναυτικός αποκλεισμός που ισχύει από το 2007 είναι νόμιμος και προστατεύει από τα χειρότερα τους Ισραηλινούς πολίτες. Επίσης ανέφερε ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ 700 ΆΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ και την οργάνωση ΙΗΗ.

Τέλος η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ζήτησε από τη ΜΟΣΧΑ (και το θέμα εξετάζεται) τη σύσταση ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΚΟΝΣΟΡΤΙΟΥΜ το οποίο θα τροφοδοτεί συνεχώς με καύσιμο υλικό τον πυρηνικό αντιδραστήρα ΜΠΟΥΣΕΡ και αυτούς που προσεχώς το ΙΡΑΝ έχει δηλώσει ότι θα κατασκευάσει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: