Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Δηλώσεις πολιτειακών παραγόντων και κομμάτων για τον θάνατο του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη


Σε δηλώσεις για τον θάνατο του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη προχώρησαν όλοι οι κορυφαίοι πολιτιακοί και πολιτικοί άνδρες πλην εκπροσώπων ΚΚΕ, οι οποίοι πάντως είχαν κάνει μια θερμή δήλωση την πρώτη ημέρα του ατυχήματος

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Η αίσθηση ευθύνης και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας με την ευχή να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλους αξιωματικούς μας. 

Στους δικούς του καθώς και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη "Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω για την απώλεια του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, ο οποίος έχασε τη μάχη της ζωής υπηρετώντας την πατρίδα.

Οι σκέψεις όλων μας είναι στους οικείους του, στους οποίους εκφράζω, και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τα συλλυπητήριά μου."


Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη: "Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Πάλεψε έως την τελευταία στιγμή σε μια άνιση μάχη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μου".


Δήλωση Σωκράτη Ξυνίδη, Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ: "Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης πάλεψε για τη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια".

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια και του δεύτερου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του εκλιπόντος καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 

"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο τηλεγράφημά του εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και την ειλικρινή του συμπαράσταση τόσο στους οικείους του Σήφη Αναστασάκη όσο και στην οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας."

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης πληροφορηθείς τον θάνατο του Ηρακλειώτη σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, εξέφρασε την οδύνη του και σε μήνυμά του εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ηρωικού χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας τονίζει πως η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην οικογένεια του.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ¨: "Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας για την απώλεια και του δεύτερου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Θεωρούμε απαραίτητο, τούτη την ώρα, πέρα από τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, να απαντήσουμε γιατί η χώρα μας πρέπει να πληρώνει έναν βαρύ φόρο αίματος σαν να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Είναι φανερό πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη συνολική αμυντική πολιτική της χώρας μας αλλά και στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας".

Ανακοινωση του ΚΚΕ δεν είχε εκδοθεί μέχρι πριν από λίγο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: