Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΚΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εφ. Ζαμάν 26-3-2011
H τελευταία εξέλιξη στις σχέσεις ΠΚΚ-Ισραήλ
Ένα ακόμη χτύπημα δέχτηκε το ΠΚΚ από τον Λίβανο. Συνελήφθησαν τρία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ του Ισραήλ.

Ανακοινώθηκε πως συνελήφθησαν στην περιοχή Μπουρζ Ελ-Μπαράνιεχ, από στην Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών –που παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ- , τρία άτομα με τις κωδικές ονομασίες ¨Χαλίτ¨, ¨Τζιχάν ¨ και ¨Ζαιντάν¨, οι οποίοι με πρόφαση τον εορτασμό του Νεβρόζ θέλανε να δημιουργήσουν εθνοτικές συγκρούσεις και να στρέψουν τον λαό ενάντια στην κυβέρνηση, όπως έγινε στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Αλγερία.

Ανακοινώθηκε πως οι συλληφθέντες-μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, κατά την ανάκριση τους ομολόγησαν πως ¨ασκούσαν κατασκοπικές δραστηριότητες για το Ισραήλ¨.

Πέρσι κατά την διάρκεια επιχείρησης των Λιβανικών μονάδων Ασφαλείας ενάντια σε Ισραηλινό δίκτυο κατασκοπίας, στην πόλη Τζουνιέχ βόρεια της Βηρυτού είχε αποκαλυφθεί ότι μέλη του ΠΚΚ που συνελήφθησαν ασκούσαν κατασκοπικές δραστηριότητες προς όφελος του Ισραήλ.

Στην δήλωση που έκανε ο Μουράτ Καραγιλάν-επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βουνό Καντίλ στο τηλεοπτικό κανάλι ¨Κανάλι 2¨ του Ισραήλ, είπε πως
¨Οι εχθροί του Ισραήλ είναι και δικοί μας εχθροί¨, ενώ το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις ΠΚΚ-Ισραήλ φάνηκε και από την φράση του τέως πράκτορα της Μοσάντ Ελιέζερ Σαφρίρ που είχε σταλεί στο Ιράκ ο οποίος στην ίδια εκπομπή είπε πως ¨Υπάρχει μια μεγάλη αγάπη ανάμεσα στους ΠΚΚδες και τους Ισραηλινούς¨.

TourkikaNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: