Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αντιστάσεις / Καμπάνες συναγερμού από τον Φοίβο Κ. Κλόκκαρη για την ασφάλεια

 



ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΟΤΙ η ηγεσία του τόπου ανέκαθεν ήταν κατώτερη των περιστάσεων, είναι κοινός τόπος. 
Τυφλή, ανερμάτιστη, επιπόλαια και αφελής, φέρει μέγιστες ευθύνες για την καταστροφή μας. 

Ότι η ηγεσία, λόγω άγνοιας, εγκληματικής υποτίμησης του Τούρκου εχθρού και αδιαφορίας απέτυχε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την ασφάλεια και τη σωτηρία της Κύπρου έναντι της τουρκικής κατακτητικής επιθετικότητας, λίγοι το λένε. 

Ο αντιστράτηγος ε.α. Φοίβος Κ. Κλόκκαρης υπήρξε άριστος στρατιωτικός, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Ο διορισμός του στη θέση του υπουργού Άμυνας ήταν η κάλλιστη επιλογή του μ. Τάσσου. Λόγοι που δεν είναι του παρόντος, τον εξανάγκασαν να υποβάλει αξιοπρεπώς την παραίτησή του. 

Κατά την περίοδο προ του δημοψηφίσματος συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη του παράγοντα ασφάλεια, ως του ύψιστου προαπαιτούμενου για λειτουργική λύση του Κυπριακού. 
Έκτοτε αρθρογραφεί πυκνά για θέματα ασφάλειας.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επιφανίου, το βιβλίο του: «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου». 

Ο αντιστράτηγος Κλόκκαρης φωνάζει δυνατά και καθαρά σε όσους ακόμα δεν περιέπεσαν σε καθεστώς λωτοφάγων και άμορφου πολτού, πρώτον, ότι η παράμετρος της λύσης είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα της λύσης.

Δεύτερον, η συνεχής υποχωρητικότητα του Ελληνισμού έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας αποδεικνύεται ως πολιτική χρεοκοπίας, που αυξάνει τη βουλιμία της.

Τρίτον, η κατάλυση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας, που μορφοποιήθηκε στη δεκαετία του ’50, με το δόγμα Ζορλού «για να τεθεί η Κύπρος υπό τον έλεγχο της Τουρκίας». 

Τέταρτον, η πολιτική ηγεσία, υπό το κράτος φοβικού συνδρόμου ή, σήμερα, από ξεπερασμένα ιδεολογήματα παρακινούμενη, υποστηρίζει την ολέθρια και καταστροφική αποστρατιωτικοποίηση. 

Δηλαδή, η πολιτική ηγεσία εγκληματεί κατά της Κύπρου, αφού ουσιαστικά απαιτεί το κράτος να στερηθεί του δικαιώματος αυτοάμυνας και να περιορίσει την κυριαρχία του!

Η θέση μας, υπογραμμίζει ο αντιστράτηγος Κλόκκαρης, πρέπει να αφορά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση από ξένα στρατεύματα και όχι του κράτους μας. 

Γιατί; Επειδή η ηλίθια αυτή θέση αφήνει την Κύπρο ανοχύρωτη, αφοπλισμένη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο και λεία στις ορέξεις της Τουρκίας. 

Πέμπτον, η Κύπρος τελεί υπό σοβαρό κίνδυνο τουρκοποίησης, αφού δέχεται την αδίστακτη επιθετικότητα της Τουρκίας στους στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό, δημογραφικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και οικονομικό τομείς.

Έκτον, ενώ η Τουρκία μάς χτυπά σε όλα τα διεθνή φόρα (ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) και δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η ηγεσία μας δεν μελέτησε ποτέ, ώστε κατάλληλα να ανακόψει, την τουρκική στοχοθεσία. 

Γι’ αυτό επιβάλλεται, έστω και τώρα, να τεθούν οι διαχρονικοί στόχοι Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας (Σ.Ε.Α.), πράγμα που κάνουν όλες οι σοβαρές κυβερνήσεις.

Έβδομον, ο Φ. Κλόκκαρης εισηγείται αναθεώρηση της στρατηγικής μας έναντι της Τουρκίας, υπό το πρίσμα εκείνης του γαλλογερμανικού άξονα. 

Οι εξελίξεις και οι επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο και η αβεβαιότητα που παρατηρείται στην ασταθή περιοχή μας, καθιστούν άκρως επίκαιρες τις επισημάνσεις Κλόκκαρη.

Η Κύπρος αντιμετωπίζει ορατό κίνδυνο ολοκληρωτικής τουρκοποίησης και αφανισμού. 

Η Τουρκία ενεργεί εδώ και έξι σχεδόν δεκαετίες με στρατηγικό σχεδιασμό για να ελέγξει την Κύπρο. 

Και η ηγεσία μας, έμφοβη, τρεμαλέα, αφελής, αβαθής και επιπόλαια, απλώς φλυαρεί και αερολογεί. 

Αντί της ισχυροποίησης του τόπου και ειδικά της πτυχής της ασφάλειας και της άμυνας, η ηγεσία φροντίζει για την αποθωράκιση του τόπου, ώστε ευκολότερα να κατασπαραχθεί από τον Τούρκο…
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: