Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η διχόνοια και η φωνή του Κολοκοτρώνη…

kolokotronis_theodorosΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ
«Το έθνος μας είναι πτωχό, και δεν ημπορεί
να πληρώνει τόσους πολιτικούς ανωφελείς…»
Θ. Κολοκοτρώνης

Οι καλοί Ελληνες εορτάζουν εφέτος την επέτειον της εθνικής Παλιγγενεσίας με πίκρα στην καρδιά. 

Θλίβονται να βλέπουν την ανίκανη και καταστροφική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (στην οποία συμπαρίσταται όλη η ανερμάτιστη Αριστερά) να υποβαθμίζει και να απαξιώνει την πιο ένδοξη επέτειον του Εθνους μας.

Την υποβαθμίζει καταργώντας ουσιαστικά τις παρελάσεις, ενώ οι διάφοροι ανθέλληνες «εκσυγχρονιστές» επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία και τα γεγονότα.

Προβάλλουν ανερυθρίαστα από κανάλια παραποιημένη την Ιστορία, σε μια προσπάθεια να δώσουν δικές τους ερμηνείες και να εμβλύνουν την εθνική συνείδηση των πολιτών. Μερικοί «λογοτέχνες» φθάνουν  στο σημείον να χυδαιολογούν κατά ιστορικών μορφών του Αγώνα. 

Από την άλλη πλευρά, μισέλληνες της ευρωπαϊκής ενώσεως, μας ζητούν να διαστρεβλώσουμε την εθνική μας εξέγερση κατά των Τουρκαλάδων, για να επέλθει – δήθεν – καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας. 

Αυτά τα ζητούν μόνον από εμάς, διότι οι εξ ανατολών γείτονες, δεν πράττουν τίποτε σχετικό. Αντιθέτως, μένουν αμετακίνητοι στους στόχους των εναντίον  της Ελλάδος και επιβουλεύονται το Αιγαίον, την Θράκη και τα νησιά μας.

Ο Νταβούτογλου, ήλθε εδώ, προκλητικός με αξιώσεις, και οι δικοί μας του έκαναν τεμενάδες. 

Παλαιά είναι η τακτική των κομμουνιστών, που προσπαθούσαν να αποδώσουν την εθνική μας εξέγερση σε… οικονομικά αίτια!

Οι παλινωδίες και η τραγελαφική προσπάθεια των «ιστορικών» της Αριστεράς να δώσουν πλαστή εικόνα για την εθνική εξέγερση κατά του τουρκικού ζυγού, έχει καταγραφεί και οι κομμουνιστές έχουν γελοιοποιηθεί με τις ασυναρτησίες, πότε του Κορδάτου, πότε του Ζέβγου, πότε του Πέτρου Ρούσου και πότε του Ζαχαριάδη.

Οι ίδιοι αυτοί κορυφαίοι του ΚΚΕ, συχνά ήλθαν σε σύγκρουση εκτοξεύοντας κατηγορίες μεταξύ των, για το ποιος γινόταν… «όργανο της μπουρζουαζίας»!

Μπροστά σ’ αυτήν την θλιβερή εικόνα, δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα συντονισμένη αντίσταση και πολεμική των εθνικώς σκεπτομένων Ελλήνων κατά των φορέων εκείνων, που στερούνται εθνικής συνειδήσεως, και μισούν ο,τιδήποτε Ελληνικό.
Και τώρα βρισκόμαστε υπό κατοχήν και δουλείαν.

Εχουν επικρατήσει σε όλους τους τομείς φορείς και άτομα, που θέλουν να εξαλείψουν το εθνικό αίσθημα, και έχουν βαλθεί παραλλήλως, με τις ορδές των αλλοδαπών που προσπαθούν να τους εντάξουν στην ελληνική κοινωνία, να νοθεύσουν την φυλή μας.

Κατά την σημερινήν επέτειον, απευθυνόμεθα στους υγιώς σκεπτομένους Ελληνες, απ’ όποια ιδεολογική όχθη και αν προέρχονται.

Η 25η Μαρτίου 1821, πρέπει να μας διδάξει τι υπέστημεν από την διχόνοιαν, η οποία αποτελεί την Αχίλλειον πτέρνα μας. Είναι το προαιώνιον ελάττωμα της φυλής μας.
Η Επανάστασις του 1821, κατέστησε το έθνος μας ελεύθερον.

Η ελευθερία όμως, δεν δίδεται άπαξ δια παντός. Κατακτάται και διατηρείται με συνεχείς αγώνες.

Ένα Εθνος, μπορεί να την στερηθεί ή λόγω εξωτερικής επιβουλής ή από εσωτερικήν εξασθένησιν. Επί των ημερών μας, αντιμετωπίζουμε αυτόν τον διπλούν κίνδυνον.

Κι εξ αιτίας αυτού του κινδύνου, απειλούνται ακόμη και εθνικά μας εδάφη.

Την Θράκη, νησιά, αλλά και το Αιγαίον, επιβουλεύονται οι Τούρκοι. Εχουμε ανίκανη και επικίνδυνη πολιτική ηγεσία, ενώ η εθνικόφρων παράταξις, εδώ και πολλά χρόνια, είναι διασπασμένη.

Αυτή η διάσπαση επέφερε την κυριαρχίαν της αναρχοαριστεράς.
Η διχόνοια, είναι η μεγάλη αδυναμία μας. Την επληρώσαμεν κατ’ επανάληψιν.

Και θα πληρώνωμεν πάντοτε, εάν δεν κατορθώσουμε κάποτε να την αποβάλωμεν από την ψυχήν μας, αντιλαμβανόμενοι, ότι αυτή αποτελεί την κυρίαν αιτίαν των δεινών μας.

Η διχόνοια παρ’ ολίγον να εξανεμίσει τους ανεκτιμήτους καρπούς των μεγάλων αγώνων του 1821.

Και σε κάθε καμπή της ιστορικής ζωής του Εθνους μας, ο κακός δαίμων της διχοστασίας, παραμόνευε για να υπονομεύσει μεγάλας προσπαθείας και να μας οδηγήσει στο χείλος του κρημνού.
Η διχόνοια και η μικροπολιτική, συνοδεύουν ως κατάρα την φυλήν μας.

Ο διχασμός οδήγησε στην τραγωδίαν του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο διχασμός παρ’ ολίγον να αποσυνθέσει την Ελλάδα τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου  Πολέμου.

Αυτός ηπείλησε την εθνικήν μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα και το 1946 – 1949. Επενέβησαν τότε οι αξιωματικοί του ΙΔΕΑ και εκάλεσαν όλον τον εθνικόφρονα κόσμον, να ενωθεί κατά του Κομμουνισμού.

Οι πολιτικοί της εποχής εκείνης, εστάθησαν στο ύψος τους. Συνεχάρησαν τους αξιωματικούς για την πατριωτική τους πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκαν στην έκκλησίν των.

Από το 1967 μέχρι σήμερον, η ευρεία εθνικόφρων παράταξις βρίσκεται διασπασμένη. Εγιναν ολέθρια λάθη. Δεν θα τα αναλύσουμε  αυτήν την στιγμήν.

Πολλοί φταίνε.
Η διάσπασις των εθνικοφρόνων, σχεδόν εκμηδενίζει την δύναμίν των. Χρειάζεται κατά συνέπειαν, να υπερνικηθούν ψυχικά τραύματα, διχόνοιαι και παρεξηγήσεις, δίκαια παράπονα, τα οποία διετάραξαν την συνοχήν της Εθνικόφρονος παρατάξεως.

Η ενότης θα πολλαπλασιάσει την πολιτικήν ισχύν των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων.
Διπλός είναι ο στόχος αυτής της παρατάξεως: Να πολεμήσει το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, και να επανέλθει στην ορθήν ιδεολογικήν τροχιάν.

Στο σημερινό τραγικόν πολιτικόν σκηνικόν, δύο κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν τις ψήφους αυτού του κόσμου: Ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Νέα Δημοκρατία. Μεγάλες οι αδυναμίες και οι ατέλειες που παρουσιάζουν. Ιδιαιτέρως, η Αξιωματική Αντιπολίτευσις.

Οι ψηφοφόροι την αντιμετωπίζουν με επιφύλαξιν. Δεν πείθει, και δεν κατορθώνει να καταγράψει στις δημοσκοπήσεις υπεροχήν έναντι του ΠΑΣΟΚ, παρά την ολέθριαν πολιτικήν του τελευταίου.

Ας παρακάμψουμε όμως, τις αδυναμίες. Υπάρχουν δύο εθνικά κόμματα. Πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους, και να συνεργασθούν για να αποτινάξουμε τον ζυγόν της Πασοκοαριστεράς. 

Μεταξύ τους τα δύο κόμματα πρέπει να τα βρουν, για να αντιμετωπίσουν την αμαρτωλή κυβέρνηση. Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ.  μπορούν να νικήσουν το ΠΑΣΟΚ, εάν συμμαχήσουν. Εάν δεν το πράξουν, οι ψηφοφόροι τους, δεν θα τους το συγχωρέσουν.

Τα έθνη ακμάζουν όταν, στηριζόμενα στα διδάγματα της ιστορικής πείρας, γνωρίζουν  να συνδυάζουν και να εξισορροπούν, τα συμφέροντα, τα πάθη και τις φιλοδοξίες ατόμων, με την ανάγκην να προστατεύεται η συνοχή και η επιβίωσις του συνόλου.
Για την εθνικόφρονα παράταξιν, πρωταρχική και ανωτάτη αξία, είναι η ιδέα του Εθνους.

Όλα τα άλλα έπονται. Πολιτικά συστήματα και κοινωνικά καθεστώτα, κρίνονται από την συμβολήν των στην ακμή της Φυλής μας και στην πρόοδον των πολιτών.

Η αλήθεια αυτή, αποτελεί το απόσταγμα της πείρας αιώνων. Ημείς όμως, έχομεν την τάσιν να την λησμονούμε.

Διανύουμε μιαν εποχήν, κατά την οποίαν αντεθνικές δυνάμεις, προσπαθούν λυσσωδώς, να απαξιώσουν και να διαστρεβλώσουν την εθνεγερσίαν του 1821.

Αυτό και μόνον λέει πολλά, για το πού έχουμε φθάσει, και τι κίνδυνοι μας απειλούν.

Στην συνέλευση που είχε γίνει στο Ναύπλιο με τους οπλαρχηγούς κατά την Επανάστασιν, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τους είπε: «Το έθνος μας είναι πτωχό, και δεν ημπορεί να πληρώσει τόσους πολιτικούς ανωφελείς…». Και σήμερα, έχουμε πληθώραν από ανωφελείς πολιτικούς.

Ο Γέρος του Μωριά, τους προειδοποίησε: «Ας όψεσθε δια εκείνα όπου θα ακολουθήσουν κακά εις την Πατρίδα μας…».

Τα λόγια του Κολοκοτρώνη έρχονται από το παρελθόν και αποκτούν άμεση επικαιρότητα.

Είναι σαν να απευθύνονται στους σημερινούς διαχειριζόμενους τις τύχες μας.  Ας ακούσουν από τα βάθη της Ιστορίας, την φωνήν του Γέρου…
Γιώργος Α. Λεονταρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: