Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι λέει ο τουρκικός τύπος σήμερα για την αποστολή τούρκικων φρεγατών στη Λιβύη



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
H αποστολή ναυτικής και στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη απο την Τουρκία είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.
 
Η Sabah έχει ως τίτλο 1100 Τούρκοι φαντάροι στη Λιβύη" και η ίδια εφημερίδα συνεχίζει " στόχος είναι η Μεσόγειος, 4 φρεγάτες ένα βοηθητικό πλοίο και ένα υποβρύχιο κατευθύνονται στη Λιβύη" η ίδια εφημερίδα τονίζει πως η εντολή για την αποστολή στρατευμάτων σήμερα θα επικυρωθεί στο τουρκικό Κοινοβούλιο.
 
"Τα τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο έχουν ταξίδι στη Λιβύη" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα Hürriyet Που τονίζει πως η ναυτική δύναμη που στέλνει η Τουρκία στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλη. 
 
Η ίδια εφημερίδα γράφει πως οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας θα αρχίσουν να συμμετέχουν στο ναυτικό αποκλεισμό μόλις επικυρωθεί η αποστολή τους απο το Κοινοβούλιο.
 
" Θα στείλουμε και τα F-16" είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που γράφει " ενω η Τουρκία είχε δηλώσει οτι δεν θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατα της Λιβύης είναι η χώρα που στέλνει τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή. 
 
Τις επόμενες ημέρες 6 τουρκικά μαχητικά F-16 θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση του αεροπορικού αποκλεισμού. Τα τουρκικά μαχητικά θα έχουν ως βάση της Σικελία."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 16 πολεμικά πλοία στέλνει η Τουρκία στην Λιβύη!

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: