Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

«ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ» ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ ΡΚΚ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

650x358--404_mit_1
7311ceb211111Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Άγρια τροπή φαίνεται πως παίρνει ο εσωτερικός πόλεμος μεταξύ του τουρκικού στρατού και του κουρδικού ΡΚΚ.


Σύμφωνα με επείγουσα αναφορά της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, ΜΙΤ, που διαβιβάστηκε αυτές τις μέρες στην τουρκική κυβέρνηση, το ΡΚΚ έχει σχηματίσει ειδικές ομάδες που είναι έτοιμες να επιχειρήσουν επιθέσεις αυτοκαταστροφής σε στρατιωτικούς στόχους και σε αστυνομικά τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται, οι ομάδες αυτές θα χρησιμοποιούν σουπερ λουξ αυτοκίνητα πέραν πάσης υποψίας, τα οποία θα είναι γεμάτα από εκρηκτικές ύλες τις οποίες θα οδηγήσουν και θα πυροδοτήσουν στον επιλεγμένο στόχο.

Μάλιστα η αναφορά ζητά από την τουρκική κυβέρνηση να αυξήσει στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας στις αστυνομικές διευθύνσεις Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, όπου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκδηλωθούν οι πρώτες επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών.

Η κατάσταση αντί να εξομαλύνεται εκτραχύνεται ακόμα περισσότερο ενώ τρέχουν οι εξελίξεις στο Συριακό με την δήλωση που έκανε στις 26/8 υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Çavuşoğlu, ότι έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ για κοινή στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας προς δημιουργία ζώνης ασφαλείας, κάτι που σίγουρα θα ανοίξει τους ασκούς του Αίολου με όλες τις σοβαρότατες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: